При покупка над 240 лв имате ТРАНСПОРТ и ДО ЕТАЖ на мебели БЕЗПЛАТНО

Как и защо да се грижим за пердетата и завесите

Jana Budinská
9.5.2024

Важно ли е да се грижим за пердетата и завесите? Ако искате да удължите живота им, да ги поддържате в добро състояние и да украсяват красиво интериора Ви, тогава да. Предлагаме Ви няколко съвета, за да поддържате пердетата и завесите винаги чисти и свежи.

Как и защо да се грижим за пердетата и завесите

Пране:

Редовното пране на пердетата и завесите, помага за запазване на техния оригинален цвят, текстура и вид. Освен това премахва неприятните миризми и оставя приятна миризма в помещението.

Проверете етикета на пердетата и завесите, за да видите, дали могат да се перат в пералня или на ръка. Ако са подходящи за пералня, следвайте препоръките за температура и изберете подходящата програма. При ръчно пране, използвайте мек сапун и студена вода.

СЪВЕТ: Когато сгъвате пердетата и завесите, е важно да ги сгъвате внимателно, за да избегнете нежелано намачкване или гънки.

Редовно почистване с прахосмукачка:

Пердетата и завесите могат да събират прах и мръсотия, така че е добре да ги почиствате редовно с прахосмукачка, с помощта на приставката, с четка.

vacuuming curtains.png (1.31 MB)

Професионално почистване:

Професионалното почистване на пердетата и завесите, може да бъде отлична инвестиция в поддържането на външния вид и дълготрайността им, особено ако са чувствителни или взискателни материали. Професионалното почистване, често е необходимо, за премахване на петната, износванията или миризмите, които могат да  поемат  тъканите.

Гладене:

Ако Вашите пердета или завеси са направени от материал, който може да се глади, може да е добре, да ги изгладите леко, за да изглеждат гладки и без гънки. Преди да започнете, проверете дали материалът е подходящ за гладене. Настройте ютията на правилната температура за вида тъкан.

ironing the curtain.png (1.34 MB)

Защита от слънце:

 Не излагайте пердетата и завесите на пряка слънчева светлина. Това може да доведе до по-бързо избеляване на тъканта. Използвайки щори, ще предпазите пердетата и завесите от слънцето и ще удължите техния живот, и естетичен вид.

Поддържайте около тях:

Избягвайте да пушите близо до пердетата и завесите, тъй като цигареният дим може да причини пожълтяване и неприятни миризми. Поддържайте зоната около прозорците и пода чиста, за да сведете до минимум количеството прах и мръсотия, които могат да попаднат върху тях.

СЪВЕТ: Проверете дължината на пердетата и завесите. Ако са твърде дълги и докосват пода, помислете за скъсяването им. Това може да подобри външния вид на стаята и също така да предотврати износването и разкъсването на долната им част.

length of the curtains.png (951 KB)

Запомнете: Редовната грижа и поддръжка ще намалят износването и щетите на пердетата и завесите, причинени от мръсотия, прах, полени и други замърсявания.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни