ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 02.05

Какъв детски кът можете да обособите на вашите деца?

Игрите стимулират развитието, укрепват физиката, насърчават творчеството, въображението и самостоятелността на малките. Затова е много важно, при обзавеждането на детската стая да не пропускате да обособите едно малко кътче от помещението за игри и забавления.

Какъв детски кът можете да обособите на вашите деца?

Пет съвета, които ще ви помогнат да създадете перфектният детски кът

Проектирайте правилно пространството

Доста често се случва, в желанието си да превърнат детската стая в удобно място за спане и учене родителите да пропускат да определят зоната за игра, тъй като смятат, че тя не е толкова важна.

Факт е обаче, че децата се нуждаят не само от място, на което да спят и учат, но и от място, на което могат подредят всичките си играчки и да си играят така, както им се иска.

Ето защо, ако искате малкото ви съкровище да се забавлява истински, нашият съвет е внимателно да проектирате предварително пространството, като помислите с какви мебели ще обзаведете стаята му.

Вземете под внимание размера и особеностите на стаята, възрастта на детето и начертайте план с разположението на трите зони -  за спане, учене и детски кът за игри.

Ако не можете да се справите сами, помолете в някой от големите магазини да ви изготвят 3D проект. Обикновено услугата е безплатна и от вас се иска единствено да посочите размерите на помещението.

photo-1588262134683-a808270418e8.jpg (1.14 MB)

Изберете правилните мебели

При създаването на зона за игри, изборът на мебелите за детската стая е от основно значение. Казано иначе, необходимо е при избора на мебели да се спрете на модели, които не само да осигурят удобството и комфорта на малките, но и които да отговарят на характеристиките на пространството, с което разполагате.

Това могат да бъдат модулни мебели, които да комбинирате според размерите на помещението, могат да бъдат мебели на ъгъл, а можете да заложите и на функционални комплекти за детски стаи - изборът е изцяло ваш.

По-важното е обзавеждането, на което ще се спрете да не заема цялото пространство, да е удобно, функционално и най-вече - да е напълно безопасно за децата.

Декорирайте подобаващо

Тъй като вие познавате най-добре детето си, постарайте се да декорирате зоната за игра по начин, който би му допаднал най-много. Можете например да боядисате стените в различен цвят,  да отделите визуално зоната за игра от тази за учене като поставите весел тапет или да поставите “гирлянди” от светлини.

На пода да поставите мек, пъстър килим, да разхвърляте няколко възглавници, да сложите малка масичка с няколко столчета или нисък скрин, върху който да подредите плетени кошници за играчки.

Ако малчугана обича приключенията много ще се зарадва, ако в детския кът поставите цветна палатка или индианско типи. Ако пък обича спорта ще е щастлив, ако може да се забавлява с любимите си коли, влакчета, топки или кош за баскетбол.

Според това дали обзавеждате детски кът за момиче или за момче, можете да изберете подходяща тема и да декорирате с красива къща за кукли, тоалетка за малки принцеси, баскетболен кош, а защо не и мини пързалка или весел пуф.

218490.jpg (57 KB)

Помолете детето да вземе участие при обзавеждането на детския кът

Ако детето е достатъчно голямо, за да може да ви каже какво иска да има в зоната за игра, включете го в етапа на обзавеждането. Помолете го да ви каже как си представя зоната за игри, какви играчки и мебели иска да има там и вземете под внимание желанията му.

Не навлизайте в личното му пространство често и без предупреждение

Опитайте се да оставите малчугана да се забавлява самостоятелно или с приятели, без да го надзиравате. Оставате зоната за игра изцяло под негов контрол. Така ще му даде пространството, от което се нуждае, за да развива въображението си, да мечтае и да се забавлява по начин, който му допада най-много. 

Оставяйки детето да си играе спокойно в детския кът, шансовете ви да го научите да почиства и прибира само играчките, с които не играе в момента са доста по-големи. Просто трябва да поставите в зоната за игра няколко кошници за играчки и да помолите детето да ги подрежда в тях, когато играта му приключи.

 

137787i.jpg (197 KB)

Обзавеждане и аксесоари, които можете да откриете в Експедо

Ние също сме родители и сме наясно колко важно за децата е да имат свое кътче за игри в детската си стая.

Затова се стараем да предлагаме наред с огромното разнообразие от мебели и широка гама от килими, палатки, индианските типита и много други мебели и аксесоари, които не само се вписват перфектно в стила на детската стая, но и допадат на малките.

Килимите, които ще откриете в нашия магазин са изключително меки, лесно се почистват и са страхотно място за забавление. Палатките са компактни, пъстри и лесно се сгъват и разгъват. Към тях можем да предложим пухкави възглавници и други допълнителни аксесоари.

Всички мебели и аксесоари за детски кът, които от Експедо предлагаме са изработени от качествени материали, безопасни са за децата и са съобразени стилово с обзавеждането за детски стаи, което предлагаме.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни