ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 02.05

Какъв детски стол да изберем за детската стая?

Сигурни сме, че обръщате специално внимание на всяка една мебел и всеки един детайл при обзавеждането на детската стая, защото искате малките да се чувстват удобно и комфортно в своето мъничко царство.

Какъв детски стол да изберем за детската стая?

Вече сте открили удобно легло, гардероб, скрин, маса/бюро и ви остава само да изберете подходящия детски стол, но мъничко се притеснявате дали ще направите правилния избор.

Спокойно, ще се справите отлично. Просто ви трябва малко повече информация и време, за да направите точния избор.

Критерии, на които трябва да обърнете внимание при избора на стол за детска стая

Възраст на детето

Столовете за детска стая се делят на няколко основни категории според възрастта на малките:

  • столчета за малки деца до 4 - 5 години
  • “нарастващи” столове
  • столове за ученически бюра (офис столове)
  • геймърски

Столове, подходящи за най-малките

Ако търсите детски стол за най-малките, добър избор са стандартните детски столчета. Те са ниски, имат удобна облегалка (често и поставка за ръцете) и са изработени от здрава пластмаса. Освен това се почистват много лесно, леки са и имат стабилен и опростен дизайн.

Минусите им са, че не могат да осигурят необходимия комфорт при дълго седене и тъй като са наистина малки и нямат опция да “растат” заедно с детето ще се наложи само след няколко месеца да търсите нов детски стол.

 

Детски столове за деца до 10 години

Ако не ви се иска да преминавате веднага от малкото столче към големия ученически стол, можете да се спрете на т. нар. “нарастващ” стол. Този вид столове са преходни и са подходящи за деца до 10 години.

Основното им предимство е, че разполагат с опция, която позволява да се регулира височината на седалката. Минусите им са, че не са удобни за дълго стоене и не осигуряват много добра опора на гърба на детето.

 217730.jpg (69 KB)

Столове за деца в училищна възраст

Ако търсите стол за ученик изборът ви става малко по-сложен, тъй като трябва да се съобразите с не един или два фактора.

Казваме това, тъй като щом малчуганът е  ученик, той ще изкарва седнал на стола дълги часове в подготовка на уроците или пред компютъра. А това означава, че трябва да се погрижите столът (офис или геймърски) му да е удобен, да поддържа правилната му стойка и да не го натоварва допълнително.

Размер на стола

Подходящият размер зависи преди всичко от височината и теглото на детето. За да сте сигурни, че столът е подходящ за възрастта и размерите на малчугана помолете го да седне на стола след това погледнете позицията на тялото му.

Според експертите, детският стол е с правилния размер, ако краката на детето докосват спокойно пода (без да висят от стола или да са свити), а ръцете му, поставени върху масата или бюрото да са в удобна за работа и писане позиция.

Ширината и дълбочината на седалката също трябва да съответстват на размера на детето. Седалката трябва да е достатъчно широка, за да бъде удобна, но не твърде дълбока, за да може да поддържа гърба на малчугана в правилната позиция.

Регулируемост

Що се отнася до регулируемостта, тя е изключително важна, тъй като можете да регулирате височината на седалката така, че тя да се адаптира спрямо израстването на детето.

За щастие, почти всички съвременни модели детски столове за бюра, които се предлагат имат опция за регулиране на височината на седалката и облегалката, така че няма да ви е трудно да се спрете на регулируем модел.

Само не забравяйте да обърнете внимание дали столът се регулира ръчно или с пневматичен контрол. Имате ли възможност, избирайте детски стол с пневматичен контрол.

Материал

Като материали, за детските столове за бюро се използват много и различни материали, но основно три от тях се предпочитат и от родители, и от производители - плат, мрежа и изкуствена кожа с пълнеж от мемори пяна с висока плътност.

Столовете с облегалка и седалка от плат са удобен и икономичен избор, но трябва да имате предвид, че плата бързо се замърсява и не осигурява много добра вентилация.

Столовете с конструкция от метал и облегалка и седалка от мрежест материал в момента са много търсени, тъй като мрежата е удобна и осигурява  добра вентилация.

Моделите със седалки, облегалки и подлакътници от кожа с пълнеж от мемори пяна са от по-висок клас и съответно цената им е малко по-висока. За сметка на това пък осигуряват изключителен комфорт, дори и след часове, изкарани пред компютъра.

205399.jpg (167 KB)

Ергономия

Комфортът е от първостепенно значение при избор на ученически (офис) или геймърски стол. Нашият съвет е да се спирате на ергономични детски столове, тъй като те са проектирани с лумбална опора, както и с подплатени седалки, облегалки и подлакътници, които осигуряват изключително удобство и комфорт.

Много е важно също така подлакътниците да могат да се регулират, за да осигуряват по-удобна позициите по време на учене или игри.

Дизайн

Съвременните модели детски столове са проектирани да бъдат част от обзавеждането, което означава, че в търговската мрежа можете да откриете изключително голямо разнообразие от модели, цветове и столове, сред които да избирате.

Ние ви съветваме, преди да финализирате покупката да се консултирате с детето и да вземете под внимание неговия избор. Така ще сте спокойни, че столът, който ще закупите ще отговаря както на вашите изисквания за безопасност и функции, така и на желанията на детето ви за цвят и допълнителни екстри.

Допълнителни функции

Голяма част от моделите столове, предназначени за деца и тийнейджъри са оборудвани с допълнителни функции, така че няма да сгрешите, ако преди покупката разгледате някой тях.

Така например, немалко модели разполагат с опцията “въртене”, която предлага много добра мобилност и допада изключително много на децата.

Има модели, които разполагат вградена поставка за крака, която е много полезна за по-малките деца, тъй като позволява на малките да сменят позицията си по време на учене и да си осигурят по- голяма стабилност и комфорт.

Немалко детски столове разполагат и с люлееща функция, която позволява само с едно движение да се променя позицията на стола.

photo-1587161543437-57be5e57da63.jpg (160 KB)

Геймърски или офис стол?

Ако имате тийнейджър у дома най-вероятно се налага да направите избор между ученически (офис) стол и геймърски. Решението е наистина трудно, тъй като и двата вида столове имат своите предимства и допълнителни екстри.

И все пак… офис столовете са по-добрият избор, ако малчугана използва стола основно докато учи, докато геймърските столове са подходящи за по-големи деца, които обичат да играят с часове на компютърни игри.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни