Безумни отстъпки 50% на ВСИЧКО + допълнително ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ ДО ЕТАЖ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 23.4.

Каква холна секция да изберем?

Дневната е мястото, на което се събирате със семейство си, разпускате, посрещате приятели и се забавлявате. Затова държите тя да е не само функционална, но и удобна, модерна и да подчертава индивидуалния ви стил.

Каква холна секция да изберем?

В този ред на мисли е напълно логично, ако  ви предстои обзавеждане да отделите специално внимание на покупката на холната секция.

Но как да направите правилния избор, когато на пазара има изобилие от този вид мебели?

 

Наясно сме, че разнообразието от холни секции, които се предлагат в търговската мрежа е огромно и задачата ви никак не е лесна. Но също така знаем, че с малко повече информация, планиране и познаване на някой от тънкостите в интериорния дизайн ще се справите повече от прилично.

BG.png (82 KB)

Открийте вашия вид холна секция

Въпреки изобилието от подобни мебели, видовете не са толкова много, колкото може би очаквате. Всъщност, основните са два - стандартни и модулни секции.

Първият вид са с фиксирана композиция. (Елементите им не могат да бъдат размествани или поставяни отделно). Те са малко по-обемни и обикновено се разполагат по дължината на цялата стена. В зависимост от модела могат да включват различни елементи (витрини, отворени и затворени шкафове, малко гардеробче, тв шкаф, библиотека и т. н.).

Предимството на стандартните секции е, че осигуряват достатъчно пространство, в което можете да съберете всичко, което искате и от което имате нужда. Освен това са стилни, елегантни и се вписват отлично в дневни с класически интериор.

Минусът им е, че заемат повече пространство и ако дневната ви е с по-малки размери с поставянето на подобен вид секция помещението ще изглежда още по-малко и претрупано с мебели.

b.jpg (109 KB)

Модулните системи, както става ясно и от името им се състоят от отделни модули, които могат да бъдат поставени по начин,  който ви е най-удобен.

При тях не важи правилото всички елементи да бъдат поставяни на една стена, така че сами можете да избирате както кои модули да закупите, така и как да ги композирате в дневната си.

Този вид холни секции са много подходящи за нестандартни или малки всекидневни, но в големи помещения се “губят” сред останалото обзавеждане.

c.jpg (112 KB)

Определете правилно размера

Той зависи основно от размера на помещението и на свободното пространство, с което разполагате. Затова едва ли е нужно да ви казваме, че ако всекидневната ви е с маломерни размери, за нея по-подходящи са малките или модулните секции.

И обратното. Ако стаята ви е просторна, тогава можете да поставите както стандартна секция с фиксирана композиция, така и модел на ъгъл, П - образен модел и дори модулна секция с повече елементи.

Изберете подходящия материал

Над 98% от холните секции, които се предлагат на пазара са изработени или  ламинирано ПДЧ, или МДФ. Хубавото, че и двата материала са издръжливи, качествени и секциите, изработени от тях са много елегантни и стилни.

Единствената разлика между секциите изработени ПДЧ и от МДФ е в цената. Мебелите от МДФ се предлагат на малко по-висока цена, тъй като материалът се води по-висок клас.

Но ако трябва да бъдем напълно откровени, холните секции от ламинирано ПДЧ са по-предпочитани, тъй като са  отговарят на очакванията на голяма част от клиентите и като цена, и като изпълнение.

За производство на холни секции се използва и естествено дърво, но в интерес на истината моделите от масив са не само доста обемни и тежки, но и цената им е двойно по-висока от цената на холните секции от ПДЧ и МДФ.

Изберете подходящите  цветове и текстури

Цветовете и текстурите, в които се предлагат съвременните секции за дневни са изключително разнообразни и обхващат почти цялата цветова гама. Затова и конкретен съвет на кои цветове да се спрете няма как да ви дадем, тъй като изборът на цветове е само и изцяло ваш.

Все пак, ако трябва да ви дадем някакви насоки, можем да кажем, че според по-голямата част от интериорните дизайнери  светлите цветове са подходящи за мебели за малки пространства, тъй като разширяват визуално пространството и действат успокояващо. Тъмните цветове пък са предпочитани за по-големи пространства или за дневни, обзаведени в класически или по-официален стил.

Определете си бюджет

Може би това трябва да е първото, с което трябва да започнете, тъй като ценовият диапазон на холните секции е изключително разнообразен и трябва да сте наясно какви средства можете да отделите на покупката.

Нашият съвет е да не се хвърляте на прекалено скъпи модели, тъй като модните тенденции се променят и само след няколко години ще искате да смените секцията с нова.

Затова по-доброто решение е да се спирате на модели от средния ценови клас, които по нищо не отстъпват на скъпите мебели като качество и няма да съсипят бюджета ви.

d.jpg (116 KB)

Препоръки и някой тънкости при избора на холна секция

Ако искате да внесете стил  и модерна визия на дневната, избирайте модели холни секции, които се оборудвани с повече отворени рафтове и имат разчупена визия. Отворените пространства създават усещане за лекота, свобода и домашен уют.

Ако държите секцията да разполага и с достатъчно затворени шкафове, избирайте модели с плъзгащи врати или с вертикално отваряне, които в момента са много актуални.

За да придадете повече въздушност и индивидуалност на дневната, можете да се спрете на модулни секции, елементите на които се монтират на стената. Избирайте модели, основата на които е дълга и широка, монтирайте я ниско на стената, а останалите модули монтирайте на различни височини за по-голям ефект.

Ако искате да превърнете секцията във фокусна точка на дневната избирайте модели с допълнителни екстри като ефектно LED осветление. Холните секции с подобно осветление са не само изключително модерни, но и се вписват перфектно в дневни, решени в модерен, скандинавски, технологичен и минималистични стилове.

Ако дневната ви е малка, за да увеличите оптически пространството, избирайте модели с лъскаво покритие, тъй като то отразява светлината и стаята ще изглежда не само по-голяма, но и по-светла и елегантна.

Много елегантно стоят холните секции с :

  • бяло
  • червено
  • лилаво
  • бяло - черно гланцово покритие

За да се чувствате удобно и комфортно в дневната си, не забравяйте, че точно както съществува правилото на работния триъгълник в кухнята, така и за хола има правило, според което секцията или поне секционният тв шкаф трябва да е срещу дивана.

Винаги, когато избирате секция се съобразявайте както със стила, в който сте подбрали останалите мебели, така и с основните цветове. Не забравяйте, че секцията трябва да придава цялост и завършеност, затова трябва да се вписва в останалия интериор, а не да изпъква или да привлича изцяло вниманието към себе си.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни