ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 02.05

Кои са най-актуалните тенденции при обзавеждането на всекидневната?

Всекидневната е помещението, в което всички ние прекарваме голяма част от времето си, когато сме си у дома.

Кои са най-актуалните тенденции при обзавеждането на всекидневната?

Там отпочиваме с книга в ръка, гледаме телевизия, удобно сгушени на дивана, там каним приятели да се забавляваме заедно.

Ето защо обичаме нашите всекидневни и се отнасяме с голямо внимание и любов към обзавеждането им.o

И тъй като сме сигурни, че и вие държите дневната ви да не само уютна и удобна, но и стилно и актуално обзаведена, решихме да ви запознаем с новите тенденции при обзавеждането на всекидневна за 2023 - та.

Тенденции в интериорния дизайн на всекидневните, на които да заложите през идната година

Заоблените форми продължават да са в тренда

Извивките и заоблените форми продължават да са все така актуални и през 2023 - та.

Според интериорните дизайнери заоблените форми на диваните, фотьойлите, на масичките за кафе, скриновете, тв шкафовете, та дори и на осветителните тела “омекотяват” помещението и то изглежда по-уютно и привлекателно.

Освен това мебелите с меки, заоблени форми са много практичен избор за по-малки всекидневни, тъй като удължават и уголемяват визуално пространството.

По-малкото е повече: забравете за максимализма

И предните няколко години тенденцията във всекидневната да има все по-малко мебели беше актуална, но през следващата година тя ще се засили още повече.

През 2023 - та стилове като аскетичният скандинавски, урбанистичният, но изключително оригинален лофт и особено Japandi стила (хибридна смесица между японски и скандинавки стил на обзавеждане) ще бъдат изключително актуални.

Навлизането на минималистичните стилове в обзавеждането на всекидневните се дължи на факта, че все повече хора искат да опростят живота си, като улеснят простите, ежедневни ритуали.

Забравете Open Concept Living

Популярната през последните години на отворената концепция на всекидневната лека - полека отива в историята.

Експертите в обзавеждането са на мнение, че след Ковид хората искат да имат малко повече уединение и е време всекидневните с отворен план да отстъпят пред добре забравените, но много по-практични и уединени помещения.

Obrázek2.jpg (64 KB)

Мебели от ратан: заложете на тях

Трябва да благодарим на интериорния стил Japandi, че ратанът и ратановите мебели са сред най-актуалните тенденции в дизайна на дневните за 2023 - та.

Всъщност, мебелите от ратан (маси, фотьойли, скринове, лампи и каквото още се сетите), които широко навлизат в интериора на всекидневните следват съвременните тенденции за по-тясна връзка с природата.

Материалът е екологично чист и естествен, създава усещане за домашен уют и топлина и мебелите, изработени от него са идеални за хора, които не харесват обемни и тежки мебели.

Биониката и биофилните декорации продължават да са в тренда

През 2023 година интериорните дизайнери залагат на все по-голямата популярност на биониката, тъй като този стил подчертава връзката между хората и природата.

Сред тенденциите в дизайна на всекидневните ще са естествените и органични материали, дървения обков, дървените подове и подовете и стенните облицовки от корк, естествен камък, мрамор и други природни материали и разбира се много светлина и зеленина.

Изключително актуални ще са и биофилните декорации като стенни пана от живи зелени растения, мини градините в дневната, както и мебелите и декорациите,  които са вдъхновени от изобретателността на природата.

Монохромните цветови схеми отстъпват крачка назад

Неутралните, монохрамони цветове, които властваха в интериора на всекидневните през 2022 - ра отстъпват пред по-ярките и кремообразни цветове и текстури, които затоплят пространството и го правят по-уютно и привлекателно.

Казано иначе, цветовете през идната година ще са вдъхновени от радостта от живота и ще носят ентусиазъм и много енергия.

Зеленото остава много актуално, но идва в два различни нови нюанса: сиво бадемово зелено, което е едновременно меко и успокояващо и зелено тип “ела”, което е изключително шикозно и много подходящо за мебели и обзавеждане в бохемски стил.

Синьото също идва с единадесет нови нюанса, а жълтото и по-специално нюансите му “горчица”, “пастел” и “минерално жълто” ще присъстват както при меката мебел, така и при декорациите и като цветове по стените.

Лилавите цветове, вдъхновени от Арт Деко и винтидж стиловете също ще сред  актуалните тенденции при обзавеждането на всекидневната.

От люляк, през лавандула до широк монохром и по-свети тонове, лилавото създава домашен уют и създава спокойна и релаксираща атмосфера в дневната.

Креслата в стил 60 - те години се завръщат

През последните години креслата и фотьойлите някак останаха в страни при обзавеждането на дневните, но това е на път да се промени през идната година.

Дизайнерите, и по-специално италианските дизайнери прогнозират, че през 2023 - та акцентните столове и фотьойли, вдъхновени от линиите, материалите и духа на 60 - те години на миналия век ще заемат своето място в съвременните дневни.

Стъклото във всичките му варианти е във възход

Набраздено или закалено, цветно или неутрално, стъклото отново се осмелява да наложи своята елегантна прозрачност при мебелите за следващата година.

Според редица утвърдени дизайнери и интериорни декоратори стъклото във всичките му вариации ще присъства както в декорацията на дневната, така и при мебелите.

Това означава, че няма да сгрешите, ако допълните интериора на всекидневната си със стилна масичка за кафе от стъкло, елегантен шкаф с врати от оребрено стъкло в стил 80 - те или с отворени стъклени рафтове.

Obrázek3.jpg (64 KB)

Керамиката е отново шик и на мода

След забележителния си дебют през миналата година, керамиката продължава да е тренди и през следващата.

Разликата между 2023 - та и всички предходни години обаче е, че през новия сезон продукти от този материал вече няма да са само част от декорацията, а ще присъстват и при стенните облицовки, при мебелите и дори при подовите настилки.

Теракота или мрамор по стените? Защо не

Отминаха дните, в които мраморните и теракотените плочки бяха предназначени само за облицоване на подовото пространство.

Днес все повече дизайнери откриват предимствата на естествените материали и са уверени, че облицоването на една от стените на дневната с теракотени или мраморни плочки ще се превърне в една от любимите тенденции при обзавеждането на всекидневната за 2023 година.

Разбира се, ако тази тенденция ви допада, но се притеснявате за високите разходи, които изисква този вид облицовка винаги можете да постигнете същия ефект като вместо теракотени или мраморни плочи поставите на стената си тапет с теракотен ефект.

Имитациите на луксозните природни суровини също са в тренда

Траверин, мрамор, камък, дори злато са сред суровините, които отразяват великолепието на природата.

Но тъй като са доста скъпи, а и се стремим да живеем възможно най-природосъобразно, вместо на органични природни суровини в дневните си през идната година ще се радваме на техните зашеметяващи имитации от керамика, порцелан и дори от бетон.

На мода ще е всичко, което имитира луксозните природни суровини.

Obrázek4.jpg (94 KB)

В заключение

Формата на тренди мебелите за 2023 - та е вдъхновена от природата и се характеризира с меки и елегантни извивки и заобляния.

От масата за хранене, до килима, масичката за кафе, огледалото и меката мебел, тази тенденция се забелязва навсякъде, дори и при декоративните предмети.

Минималистичният дизайн на мебелите пък се съчетава перфектно с естествените материали като дърво, ратан, ракита и лен.

Цветовете са по-ярки, текстурите - плътни и елегантни, зеленината е навсякъде, а предпочитаните стилове са скандинавски, лофт и  Japandi.

Obrázek5.jpg (60 KB)

Няколко думи и от нас

Въпреки всички актуални тенденции при обзавеждането на всекидневна, с които току-що ви запознахме е важно при обмислянето на дизайна на вашата дневна да се съобразите с личните си вкусове и предпочитания.

Важно е да се спрете на мебели, които ви допадат, без значение дали са в тренда или не. Същото важи и материалите, които ще използвате и за цветовете, на които ще се спрете.

Казваме това, тъй като това е вашият дом и вашата всекидневна и в нея трябва да се чувствате удобно, комфортно и възможно най-уютно.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни