ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 02.05

ТВ шкафът - идеалният заместител на холната секция

Съвременните жилища, в които живеем стават все по-малки, което налага промяна в начина на обзавеждане и замяната на някой традиционни мебели като холни секции и гарнитури с по-малки, компактни и функционални мебели, които да се вписват перфектно в ограничените пространства.

Такива мебели например са тв шкафовете, които през последните години навлязоха стремглаво в дневните ни и се превърнаха в идеалния заместител на холната секция.  

ТВ шкафът - идеалният заместител на холната секция

Как и защо тв шкафовете все повече заменят холните секции?

В съвременните всекидневни зоната за забавление е изключително важна, а централното място в нея се заема от телевизора. Около него се събираме след края на работния ден, разпускаме, удобно седнали на дивана и се забавляваме както ни харесва.

За да можем да се насладим напълно на релакса и забавлението обаче се нуждаем от комфортни, функционални и най-вече компактни мебели с безупречни интеграционни способности.

small TV shelf.jpg (58 KB)

Нуждаем се от мебели, които не само да се вписват в ограниченото пространство, с което разполагаме, но и които са мултифункционални и семпли и които поставени в хола могат да ни предложат комфорта, от който се нуждаем, без стаята да изглежда прекалено претрупана.

Модерните тв шкафове, които се предлагат на пазара не само отговарят на всички гореизброени условия, но имат и редица предимства, от които спокойно можем да се възползваме.

Благодарение на компактните си размери, тв шкафовете се вписват във всяко едно пространство и придават стил и индивидуалност на всекидневните.

Плюс това се предлагат в широка гама от форми, стилове, размери и дизайн, което ни позволява да се спрем на варианта, който най-много ни допада и би се съчетал отлично с останалите мебели и би се вписал в стила интериор, в който сме решили дневната си.

Не е за подценяване и факта, че тв шкафовете се предлагат на много по-достъпни цени в сравнение с холните секции.

tv shelf nature.jpg (50 KB)

Видове, материали, размери, персонализирани функции - всичко, което трябва да знаете за тв шкафовете

Ако сме успели да предизвикаме интереса ви и обмисляте покупката на телевизионен шкаф, с който да обособите перфектната мултимедийна зона във вашия дом, ето кои са основните характеристики на този вид мебели, с които е добре да сте запознати, за да направите правилния избор.

Видове - тип “конзола”, стенни, ъглови, развлекателни модули

В интерес на истината видовете шкафове за мултимедия са доста, но тъй като времето ни е ограничено ви представяме само най-търсените и популярни от тях.

205637.jpg (113 KB)

Конзола

Шкафовете тип “конзола” като че ли са най-предпочитаните от потребителите и у нас, и по света. Популярността им се дължи основно на това, че са изключително компактни, стилни и едновременно предлагат достатъчно място за съхранение.

Обикновено конзолните тв шкафове са ниски, с правоъгълна форма, със сравнително малки размери и разполагат с поне един отворен рафт и един или няколко затворени рафта.

Тъй като не заемат много от свободното пространство много добре се вписват в малки дневни.

Стенни тв шкафове

Този тип мебели за мултимедия, както става ясно и от наименованието им представляват модулни системи най-често с отворена визия, които се монтират директно на стената.

Стенните модели са много практични, вписват се отлично в съвременния интериор на дневната и най-важното -  не заемат от подовото пространство.

Ъглови шкафове

Този вид мебели за телевизор са много подходящи за малки дневни, тъй като се монтират на ъгъл и не заемат от и без това малкото свободно холно пространство.

Предлагат се в различни форми и размери и могат да бъдат поставени както на стената, така и директно на пода.

212081.jpg (101 KB)

Развлекателни модули

Тв шкафовете тип “развлекателни модули” са с малко по-големи размери от предходните видове.

Предлагат се в изключително голямо разнообразие от размери и дизайн като сред предложенията можете да откриете както семпли модели, така и модели, които се доближават много до визията на модулните секции.

Модулните тв шкафове са подходящи за дневни с по-големи размери, тъй като са малко по-обемни от останалите видове.

Материали - дърво, ПДЧ и стъкло

Изборът на материал оказва влияние както върху стила на шкафа, издръжливостта и крайната цена на тв шкафа,  така и върху лекотата на почистване.

blue living room with tv shelf.jpg (50 KB)

В този ред на мисли, моделите от естествена дървесина са много издръжливи, с прекрасен дизайн и често с допълнителни елементи, които придават на шкафа стилен класически вид. Минусът им е, че се предлагат на по-високи цени, доста по-тежки са и изискват малко по-прецизно и внимателно почистване.

Тв шкафовете от стъкло или в комбинация от стъкло и метал са елегантни, практични и много модерни в момента. Плюс това се вписват отлично в модерно обзаведените дневни и се почистват много бързо и лесно.

Минусите им са, че повечето модели са с малки размери и с напълно отворен дизайн, което не позволява да използвате тв шкафа за съхранение на други предмети и вещи, които искате да скриете от погледите на гостите си.

Моделите от ламинирано ПДЧ или МДФ към момента са много популярни, тъй като се предлагат в широка гама от модели, дизайн и размери, подходящи са за всички стилове на обзавеждане.

Освен това почистването им става много бързо и лесно и не на последно място - цените, на които можете да закупите тв шкаф от ПДЧ са много достъпни.

223651.jpg (126 KB)

Размери - как да ги определите правилно?

Размерът на тв шкафът зависи основно от големината и размера на телевизора, с който разполагате или смятате да закупите. Правилото е, шкафа да е поне с 10 см по-широк от най-широката страна на телевизора.

Разбира се, освен с размера на телевизора трябва да се съобразите и със свободното пространство, с което разполагате и дали то е достатъчно, за да можете, когато седнете на дивана да гледате любимите си филми и тв предавания, без повредите очите си.

В този ред на мисли, според специалистите разстоянието от дивана или фотьойла, от който обикновено гледате телевизия до тв шкафа и съответно до телевизора трябва да е минимум 1,50 - 2 метра.

Що се отнася до височината, то отново според експертите мултимедийния шкаф трябва да е с височина, еднаква с височината на възглавниците на дивана, за да можете да гледате, без да се налага да натоварвате излишно врата си.

223652.jpg (119 KB)

Последното, което е добре да вземете под внимание при избор на тв шкаф за вашата дневна са функциите, с които искате да разполага. Казваме това, тъй като модерните мултимедийни шкафове могат да разполагат с различни функционалности.

В зависимост от нуждите си можете да се спрете както на модели с интегрирани канали за кабели, с допълнително място за съхранение, с място за интегриране на стерео системи и много други.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни