ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 02.05

Лофт: Жилище и начин на живот

Лофт жилищата възникват през 50-те и 60-те години на миналия век. В точен превод лофт означава таванско помещение или тераса, но също така и горен открит етаж на фабрика. Представлява бохемски начин на живот първоначално в индустриални сгради, стари фабрики, водни кули, халета или жп гари. Запознайте се с просторните жилища заедно с нас.

Лофт: Жилище и начин на живот

Какво е лофт?

Първоначално лофт жилищата не са били предназначени за живеене. Техният собственик често превръщал индустриалното помещение в обитаем и просторен апартамент. Ще срещнете лофт жилища под много форми, най-често това са промишлени халета и стари фабрики, не правят изключение и обсерваториите, мелниците, старите пивоварни, подстанциите или доковете.

 Индустриалният стил придружава почти всяко лофт жилище. Металните елементи в комбинация с черни и бели цветове, внасят характерния лофт щрих на таванските помещения. Откритите пространства, обмислени в детайли, често са вдъхновени от оригиналната форма и предназначението на сградата. Старите промишлени сгради, поради чувствителната реконструкция, също ще бъдат трансформирани в различни жилищни единици.

loft.jpg (74 KB)

Характерни особености на лофт жилището

Високите тавани, стъклените или необработени стени. Всичко това идеално характеризира живота в таванското помещение. Нестандартните жилища са идеални за любителите на необичайния стил на живот. Високите тавани и откритите пространства ще бъдат оценени най-вече от креативните хора.

Всекидневните са огромни с атрибути в индустриална обстановка. Те обикновено включват просторни кожени дивани, дървени или метални маси и рафтове. Бъдете внимателни с мебелите,  спазвайте и поддържайте проветривост. Оставете стените в оригиналния им стил. Подовете са с бетонови замазки и килими.

Доминираща характеристика е електрическото окабеляване, което минава по повърхността на откритите тухлени стени. В един голям кабинет не трябва да липсва просторна метална библиотека.

Мястото за сън ще намерите най-често в така нареченият етаж за спалня. Собствениците на таванско помещение ще използват максимално пространството. Високият таван ще бъде разделен с още един етаж, където на тавана спокойно ще създаде още една стая. Идеален за спалня, кабинет или детска стая за по-големи деца.

loft high roof.jpg (82 KB)

Недостатъци на лофт жилищата

Най-големият недостатък на таванските апартаменти е лошата акустика. Често в пространството проникват силни звуци от околността. При първоначалното използване на пространството , това не е имало голямо значение. Отвореното пространство без прегради, не може да ви осигури много уединение. Ето защо таванските помещения са популярни сред свободните бохеми или двойките без деца. Последният недостатък е отоплението. Изтичането на топлина, в тези оригинални сгради, не може да бъде напълно предотвратено. Необработените стени и оригиналните прозорци, в крайна сметка, не отговарят на съвременните стандарти за съвременен живот.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни