ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 02.05

Мебели в рустикален стил

Сърдечна атмосфера и уют в дома. Така с няколко думи може да се характеризира рустикалният стил, който ви обгражда със земни цветове и масивни мебели. Качествената изработка и естествените материали, не винаги трябва да изглеждат като вилата на баба ви. Рустикалният стил е намерил своето място в модерните жилища, независимо дали са къщи или апартаменти. Вдъхновете се!

Мебели в рустикален стил

Характерни черти на рустикалния стил

Масивното дърво, керамиката, класическите мотиви с лук, памук, вълна или растения, идеално отразяват рустикалния стил. Като цяло може да се каже, че това са елементи, които са масивни и здрави. Много често това са материали, базирани от природата с традиционна нотка. Популярни са мотивите с лук или традиционната селска керамика.

В селските къщи ще намерите изцяло дървен под от сурово дърво или керамични плочки. Дървени греди и рамки украсяват таваните и са специфичен конструктивен елемент. Те придават на пространството уникална визия, която създават селските сгради.

rustical products.png (623 KB)

Цветове

Основна роля в рустикално обзаведените къщи е белият цвят в съчетание с природни нюанси. Бялото е цветът на чистотата, той оптически увеличава и озарява цялото пространство. Пастелните цветове и масивното дърво и метал също му подхождат.

Избягвайте контрастните и лъскави цветове. По-скоро прибегнете към матовия цвят.  Бялото допълнете с естествена структура от дърво, камък или тухла. Включете също така кафяво, бежово, маслинено зелено или синьо. Например, можете да приложите към мотива от лук с отчетливо синьо, върху съдове, декорации и текстил.

Мебели в рустикален стил

За рустикален интериор, можете да изберете мебели от масивно дърво, друг вариант са бели мебели в матово покритие. Белият цвят, лесно можете да съчетаете  с дървения под и гредите на тавана. Цялостната атмосфера се допълва от аксесоарите, предназначени за даденото помещение. За по-голямо очарование, обработете повърхността на дървените мебели със специално масло, което подчертава структурата на дървото и годишните му кръгове.

Цветовете на мебелите могат да се комбинират. Към масивната маса за хранене, допълнете бели трапезни столове с меки възглавници. В кухнята не забравяйте бюфета, който е символ на селските кухни.

Диван с рустикални елементи

Във всекидневната в рустикален стил, не трябва да липсва качествен диван, за предпочитане здрав с удобни възглавници. Той трябва да е стабилен, да е практичен, за предпочитане сгъваем и с място за съхранение. Придържайте се към меките пастелни цветове. По-изразеното маслинено зелено или синьо, ще стане доминираща характеристика на хола. Фотьойлът осигурява повече място за сядане, изберете класическия, този който познавате от къщата на баба си. Заложете на природата.

rustical sofa.jpg (142 KB)

Рустикална декорация

 Тук с минимализма не правете шоу. Украсете дома си с всякакви декорации. Подредете възглавниците и кувертюрите върху дивана. Най-добре големи вълнени, в които с удоволствие ще се сгушите. Съчетайте текстила в подобни нюанси. Можете също така да използвате модел, например класически куб.

Покрийте масите с покривки или карета в естествени цветове. Декорирайте скриновете и бюфетите с всякакви естествени предмети. Естествените венци, сухите цветя или дървените рамки за снимки ще изглеждат страхотно. Кухнята включва традиционният мотив лук, дървени дъски или глинени съдове.

Украсете пода с килими или кожи. Закачете дебели тъкани завеси върху прозорците, за предпочитане от памук. Използвайте лен или чул. Можете да използвате тези материали в спалнята или антрето. Няма граници за творчеството. Насладете се на обзавеждането на селски дом с удоволствие.

 

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни