ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 02.05

Можем ли сами да монтираме холната секция?

След дълго обикаляне по магазините най-сетне сте избрали прекрасна холна секция и нямате търпение да я видите сглобена. Проблемът е, че досега не сте монтирали сами подобна мебел и не сте сигурни дали ще се справите, без да заемате специалисти за монтажа.

Можем ли сами да монтираме холната секция?

Всъщност, няма защо да се притеснявате толкова. Достатъчно е да имате желание да опитате и време, което да отделите на сглобяването и ще се справите без чужда помощ.

Как да сглобите холната секция сами - стъпка по стъпка

Хубавото на съвременните мебели е, че се доставят в удобни пакети, имат инструкции за монтаж и в покупката са включени всички крепежни елементи, от които ще имате нужда за сглобяването. Така че от вас се иска единствено да се снабдите с един винтоверт и с гумен чук (за всеки случай).

 

Стъпка 1 - Подготовка

Докато чакате доставката на пакетите, определете мястото, на което ще поставите сглобената секция и го почистете добре. Оставете си място, за да можете да работите без нещо да ви пречи и притеснява, сложете си удобни за работа дрехи и подредете отстрани винтоверта и чука.

Щом ви доставят пакетите, преди да се разпишете, че сте ги получили проверете дали всички са налични. Ако всичко е наред, с помощта на приятел или съсед ги пренесете и ги поставете в хола. Вече сте почти готови да започнете със сглобяването на холната секция.

Остава ви само да откриете инструкциите за монтажа и да го прочетете много внимателно. Не се притеснявайте, че няма да запомните стъпките, тъй като производителите са описали детайлно всяка една стъпка в книжката с инструкции и можете да ги изпълнявате, като в процеса на работа “хвърляте по едно око”.

Последното, което трябва да направите преди да започнете работа е да се уверите, че всички крепежни елементи са налични.

 

Стъпка 2 - Монтаж

Разгледайте пакетите и ги сортирайте по размер. Отделете настрани фасадите и стъклените витрини (ако моделът има такива), за да не ги повредите случайно.

Отворете пакетите, извадете и подредете всички елементи до стената, като ги групите според указанията на производителя. Ако холната секция има вратички, можете да им закрепите механизмите предварително.

Започнете сглобяването от най-големите структури. Казано по друг начин, ако секцията има гардероб, тв шкаф или библиотека, започнете първо с тяхното сглобяване. Използвайте крепежните елементи, които са дошли заедно със секцията, за да сглобите структурата.

Щом сте готови със сглобяването на основната структура, можете да се заемете със сглобяването на чекмеджетата. За целта трябва да откриете елементите и следвайки инструкциите да ги слобите точно както производителят е посочил в книжката.

Оставете сглобените чекмеджета настрани и се заемете с монтажа на отворените рафтове (ако холната секция има такива). За да се справите отново трябва да разгледате указанията, тъй като тези елементи се сглобяват по няколко начина и трябва да сте сигурни по кой от тях се монтират.

Обикновено начините за монтаж са или с помощта на винтове, с които рафтовете се захващат за страниците на секцията, или с дървени дюбели, които влизат в страницата.

След като сте сглобили основните елементи на холната секция е време да се заемете с монтажа на фасадите на секцията. Тъй като вече сте поставили механизма на вратите, просто трябва да откриете дупките на страниците и да закрепите с помощта на винтоверт другата част на механизма.

След като направите монтажа на вратите проверете дали се отварят и затварят добре и ако се налага коригирайте малко.

2.jpg (101 KB)

Секцията е вече почти сглобена и ви остава само да поставите дръжките (ако моделът е оборудван с такива). Тези елементи се монтират изключително лесно, като просто трябва да откриете местата им и да ги закрепите здраво за страниците посредством болтчета.

Последното, което трябва да сторите е да поставите чекмеджетата по местата им и да се уверите, че се отварят и затварят без проблем. Ако холната секция е стандартна, след като я сглобите се уверете, че всичките ѝ елементи са добре фиксирани и правилно композирани.

Ако е от модулен тип, след като сглобите елементите трябва да откриете най-подходящите места за монтаж на различните ѝ компоненти. При този вариант, за монтажа на модулите по стените ще ви е необходим инструмент, с който здраво да ги закрепите.

Както виждате, да сглобите холната секция сами не е никак трудно и можете да се справите отлично, стига наистина да имате желание да го направите. Не са ви необходими нито специализирани познания, нито купища инструменти. Всичко зависи от вас и от вашата сръчност.

Е, може би ще се справите още по-бързо и лесно, ако имате приятел до себе си, който да ви прави компания и да ви помага, като поддържа по-обемните елементи, докато вие ги слобявате,  но и да нямате такава помощ, пак ще се справите без проблем.

3.jpg (91 KB)

А ако въпреки всичко не сте уверени, че можете да се справите със сглобяването, винаги можете да наемете специалисти, които да монтират холната ви секция. Просто трябва да поискате професионална помощ още в магазина и оттам ще ви изпратят екип, който ще сглоби холната секция бързо и напълно професионално.

 

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни