ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 02.05

Направи си сам - проекти за нетрадиционна коледна украса

Омръзнало Ви е от безвкусната коледна украса от магазините и бихте искали тази година да освежите интериора си с оригинална украса? Представяме ви 3 лесни инструкции за Направи си сам, благодарение на които ще подготвите дома си за пристигането на Дядо Коледа и ще забравите за предколедното бързане за известно време. Бъдете креативни с нас.

Направи си сам - проекти за нетрадиционна коледна украса

Коледна звезда от хартиени торбички

За една звезда ще Ви са необходими:

  • 12 хартиени торбички,
  • лепило,
  • ножица,
  • конец.

Начин на приготвяне:

Вземете първата торбичка и я поставете със залепения край заедно, така че по-късата страна да е отдолу. Вземете следващата торбичка, поставете я върху първата и нанесете лепило вертикално от дъното към средата на торбичката, а след това хоризонтално малко от долния край (обърната буква Т). Направете това с всички торбички.

След като сте залепили всички торбички, използвайте ножица, за да изрежете горната половина на остър връх. От последната страна залепете конец по цялата дължина и отново нанесете лепило. Отстрани можем да изрежем малки триъгълничета, които ще придадат по-декоративен вид. Накрая внимателно разгънете звездата и залепете последните страни заедно. Можете да закачите готовата декорация на прозорци, врати или рафтове.

paper stars.jpg (93 KB)

Елха от плат

За една елха ще Ви са необходими:

1 бр. декоративни филцове от зелен плат (30x30 cm),

1 бр. конус от пластмаса (11 cm),

1 бр. декоративни звезди,

10 бр. плюшени помпони в различни цветове,

Декоративен шнур

Пистолет за силикон.

Начин на приготвяне:

Нарязваме плата на ленти с ширина 3 см, които разрязваме на ¾. Съобразяваме дължината на лентите с размера на конуса. Постепенно залепваме готовите ленти с неизрязаната страна към конуса с помощта на пистолет за топене, докато се покрие напълно с филц. Накрая украсяваме елхата с подготвените звезди, помпони и връв. Няма ограничения за въображението и броя на декорациите. Можете да я поставите като декорация на трапезната маса, холната маса или на рафтовете.

fabric christmas trees.jpg (96 KB)

Украса от шишарки за елхата

За една шишарка ще Ви са необходими:

  • 1 бр. шишарка,
  • 10 бр. плюшени помпони,
  • декоративна панделка
  • конец,
  • пистолет за силикон.

Начин на приготвяне:

Първо правим една прекрасна разходка в гората и събираме шишарки, които имат перфектната форма за украса. Вкъщи ще бъде достатъчно да залепим декоративни помпони между отделните люспи с помощта на пистолет за топене. От по-широката страна на шишарката залепете с конец панделка, зад която ще закачим украсата или на елхата, или където и да е в интериора. Ако не харесвате естествения декор, първо можете да я боядисате, например със златна боя. Но преди да приложите декорациите, оставете шишарката да изсъхне добре (в идеалния случай за една нощ).

pine cone decoration.jpg (91 KB)

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни