ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 02.05

Наръчник за избор на витрини за хола

Колекционирате различни предмети, книги или други ценни за вас вещи, с които се гордеете и искате всеки, който влезе в дневната ви да им се радва.

Затова търсите подходящата витрина, но разнообразието от този вид мебели в момента е толкова голямо, че не сте сигурни дали ще успеете да направите правилния избор.

Спокойно. С наръчника за избор на витрини за хола, който създадохме ще се справите отлично.

Наръчник за избор на витрини за хола

Идеи и съвети за избор на витрини за всекидневна

Започнете с определяне на пространството

Знаем, че всеки път започваме с това, но е факт, че ако не се съобразите пространството рискувате да се спрете на витрина, която в последствие може да се окаже или прекалено голяма, или прекалено малка.

Затова е важно, преди да направите каквито и да е стъпки по покупката да решите къде искате да поставите витрината и да измерите свободното пространство, с което разполагате. Така ще сте наясно какъв размер мебел ще се впише най-добре в помещението и ще стесните търсенето си.

old style living room.jpg (399 KB)

Изберете подходящия модел и форма

Тези две характеристики зависят както от пространството, с което разполагате в хола, така и с приложението на витрината.

Ъглови витрини

Ако дневната ви е с малки размери, не е зле да помислите за покупка на стенна ъглова витрина. Казваме го, тъй като този тип витрини не заемат място и поставени в ъгъла стоят наистина прекрасно.

Освен това повечето модели ъглови витрини са с полукръгла форма и придават завършеност на интериора.

Стоящи правоъгълни

Правоъгълните модели с две крила са много подходящ избор, ако разполагате с по-голямо пространство или ако искате да покажете красивите си сервизи, наследствените сребърни прибори, книги и ценни предмети с по-голяма стойност.

212036.jpg (157 KB)

Стенни хоризонтални витрини 

Този тип витрини също са подходящи за по-малки всекидневни и са доста добър избор, ако искате да излагате в тях както ценни предмети и произведения на изкуството, така и малки любими спомени, които си носите от местата, до които пътувате.

Стенните вертикални витрини също като ъгловия тип не заемат от подовото пространство и поставени на точното място успешно могат да се превърнат във фокусна точка на хола.

Витрини с въртящи се рафтове

Ако искате да внесете малко повече еклектика и стил в дневната можете да обмислите покупката на модели витрини с въртящи се рафтове. Този тип мебели са много подходящи за съхраняване и излагане на дизайнерски продукти или на ценни и редки предмети с по-голяма стойност.

Витрини с LED осветление

Това са сравнително нов вид витрини, които набират сериозна популярност сред потребителите, тъй като рафтовете им са оборудвани с LED светлини, а това придава на предметите, които са поставени върху тях още по-впечатляващ и привличащ погледите вид.

Освен това като форма и дизайн този вид мебели са изключително разнообразни и лесно можете да откриете точно този модел, който да се впише в интериора на дневната ви.

213073.jpg (25 KB)

Отворена или затворена витрина

В търговската мрежа можете да откриете витрини както с отворен, така и със затворен дизайн, като и двата типа имат своите плюсове и разбира се минуси.

Отворените модели витрини например предлагат много бърз и лесен достъп до всички предмети, които сте поставили, което е много удобно, ако често ги вадите от витрината. От друга страна обаче ще ви се налага  всекидневно да почиствате праха както от витрината, така и от предметите, които се изложили на нея.

Затворените модели витрини със стъклени врати според нас са по-добрият избор, тъй като не само предпазват предметите от натрупване на прах, но и ги предпазват от счупване.

Подберете внимателно материала

Материалите, от които се изработват съвременните витрини са доста, но ако трябва от всички да изброим най-търсените, то това с: дърво, стъкло, метал, ламинирано ПДЧ или МДФ.

216114.jpg (125 KB)

Дърво

 

Дървото е класически, традиционен материал за изработката на витрини за хол. Този материал е много издръжлив, стилен и мебелите, произведени от него придават лукс и класа на всяка всекидневна. Основният минус на мебелите от естествената дървесина е доста по-високата им цена в сравнение с цените на мебелите от други видове материали.

Освен това витрините от естествено дърво са доста тежки и да си признаем, въпреки, че можете да ги откриете в доста голямо разнообразие от форми, размери и дизайн са подходящи основно за всекидневни в класически, винтидж или рустик стил.

216402.jpg (118 KB)

Стъкло

Витрините от закалено стъкло са идеално допълнение към всяка дневна обзаведена в модерен, съвременен или арт деко стил. Стъклените витрини са наистина много стилни, дават усещане за светлина и повече въздух в помещенията и разширяват визуално пространството.

Метал

Моделите с метална конструкция  са много добър избор за дневни, решени в индустриален, хай - тек или минималистичен стил. Витрините от метал са прахово боядисани, допълнени с елегантни елементи и придават много изискана и модерна визия на хола.

Ламинирано ПДЧ или МДФ

Витрините от ПДЧ или МДФ към момента са изключително популярни и това не е без причина. Това са материали, които се обработват много по-бързо лесно, което позволява на производителите да предлагат богата гама от модели, цветове, стилове и модели витрини.

Освен това цените на мебелите изработени от ламинирано ПДЧ са много по-достъпни в сравнение с цените на витрините от естествена дървесина

Не е за подценяване и факта, че макар и да нямат толкова голяма издръжливост като мебелите от масив, витрините от ПДЧ могат да ви служат добре поне 5 - 10 години и многократно да си възвърнете инвестиция от покупката им.

224914.jpg (129 KB)

Изберете стил, който се вписва в интериора на дневната

Ако сте фенове на класическия стил на обзавеждане, добър избор за вашата дневна биха били класическите правоъгълни витрини от масивна дървесина в естествени цветове, допълнени с декоративни елементи. Такива модели витрини изглеждат много луксозни и скъпи и са мебели, които никога не излизат от мода.

За модерните дневни са много подходящи правоъгълните, както и стенните витрини от закалено стъкло. Този тип витрини както споменахме малко по-рано придават въздушност на помещението и привличат погледа на всеки, който прекрачи прага на хола.

Витрините от ламинирано ПДЧ или МДФ се вписват отлично във всички стилове, тъй като се  предлагат се в широка гама от размери, цветове и дизайн. Много добър избор са както за класически, винтидж или рустик обзаведени дневни, така и за всекидневни в минималистичен, скандинавски, арт деко и дори индустриален стил.

Моделите витрини с метална конструкция както вече отбелязахме се съчетават отлично с интериор, решен с минималистичен, индустриален и хай-тек стил.

Вече сте готови да направите своя избор на витрина за вашата всекидневна.

А ако искате да спестите още повече от времето си и да откриете витрината, която търсите, можете да разгледате и нашия предложения, които ще откриете на страниците на онлайн магазин expedo.bg.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни