Безумни отстъпки 50% на ВСИЧКО + допълнително ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ ДО ЕТАЖ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 23.4.

Офис столове - видове, функционалности и допълнителни характеристики

Офис столът е може би част от най-важните мебели в живота ни, които използваме най-често и е все още един незаменим елемент от работната среда на всеки офис, а също и дом.

Офис столове - видове, функционалности и допълнителни характеристики

 

Столовeте за офис помещения отдавна са нещо повече от част от интериора. Грижата за здравето на тялото ни също е важна  когато работим. 

От качеството на работния стол всъщност зависи и цялостното ни здраве, особено когато прекарваме дълго време седейки на него.

 

Офис столовете намират място както в офиса, така и у дома, в детската или ученическата стая. Тяхното качество е ценно за различните видове стаи. 

Висококачествена изработка на офис стола ви може не само да ви помогне да бъдете по-продуктивни в работата си, но и да ви гарантира удобна позиция на тялото и да ви предпази от поява на болки в тялото.

Инвестицията в качествен и удобен стол е разумно решение, което е инвестиция в нашия личен комфорт и здраве.

Някои от нас прекарват доста време работейки на офис стол, така че си заслужава да инвестираме във висококачествен стол за офис, които да е едновременно здрав и удобен.

Важно е офис стола да е избран в съответствие с дейността, която изпълняваме по време на работа, за да ни предоставя той необходимото ниво на удобство

Офис столът е важен за комфорта и работоспособността ни през целия работен ден.

2.jpg (109 KB)

Има няколко неща, които да вземем под внимание, ако искаме да изберем подходящ офис стол. Офис столът е важен за комфорта и работоспособността ни през целия ден. 

Удобният и качествен офис стол със сигурност е гаранция за постигането на една оптимална работна среда, а също и добро здраве. Има няколко неща, които да вземем под внимание, ако искаме да направим правилен избор на офис стол. 

Ще ви представим стандартните видове офис столове и  техните предимства и недостатъци:

3.jpg (47 KB)

Работен стол

Изгодна опция за тези от вас, които разполагат с ограничен бюджет за офис мебели. Работният стол за офис съчетава едновременно удобство, комфорт и достъпна цена.

 Най-често са изработени от по-евтин полипропилен и текстилна дамаска в сравнение с офис столовете от по-висок клас. Моделите от по-висок ценови клас са изработени от хромиран метал и еко кожа.

Също като повечето офис столове и работните столове имат ергономичен дизайн. Но по отношение на екстрите работните столове разполагат само с основни такива.

Най-често екстрите при работните столове са опция за регулиране на седалката по височина, регулиране на наклона на облегалката, както и настройване на колелцата и подлакътниците.

4.jpg (49 KB)

Работните столове са оборудвани с амортисьор с механизъм за регулиране на височината, както и подлакътници за ръцете, които осигуряват допълнителен комфорт.

При работните офис столове има колелца, които осигуряват лесното приплъзване на стола:

  • Плюсове: Достъпна цена от 80 до 180 лв
  • Минуси: Ниско ниво на ергономичност

Посетителски столове

5.jpg (111 KB)

Посетителските столове най-често се характеризират със семпъл и изчистен дизайн, който е практичен за употреба. Разполагат се най-често в конферентни зали, в чакални пред кабинети.

Въпреки че не предлагат същото ниво на удобство, както офис столовете с повече функционалности, посетителските столове също имат някои детайли, които добавят удобство.

 Едни от тях са извитата облегалка, която следва формата на гърба и седалка със заоблен преден край, който предлага удобство за коленете при сядане.

Посетителските столове са оборудвани с протектори на крачетата, които осигуряват стабилност и предпазват подовата повърхност от надраскване.

  • Плюсове: Достъпна цена
  • Минуси: Липса на ортопедичност и по-ниско ниво на удобство6.jpg (108 KB)

    Президентски столове

    Президентският стол спада към категорията на столовете от висок клас, които разполагат с различни допълнителни екстри. Той е един от тези столове, които  осигуряват максимално удобство и функционален дизайн, а съответно и осигурява максимална продуктивност. 

    Президентският стол има представителна функция в даден офис и дизайнът му трябва да е стилен и правилно подбран, за  да съответства на офисния интериор.

    Президентските столове имат вградени ергономични механизми като например:

    • люлееща се функция
    • дълбока и удобна седалка
    • функция за самозаключване в желана позиция, както и други видове функции.

    Материите, които включва конструкцията на президентските столове, е най-често текстилна дамаска от високо качество, естествена еко кожа, луксозна еко кожа, мрежести материи. 

    Конструкцията на президентските столове включва най-често хромиран метал. Топ моделите включват и детайли от масивна дървесина.

    Комплексни моноблок механизми, благодарение на които офис столът може да се приспособи към личните предпочитания на притежателя. Президентските столове са отличен избор  както за фирми, така и домашни офиси.

    При президенстките столове се характеризират се с привлекателен и уникален дизайн.Те в същото време са издръжливи на износване и имат дълъг живот на експлоатация.

    Цената на президентските столове е естествено по-висока поради по-високото им качество.  Цените на президентските столове започват от 150 лв и стигат до над 1000 лв:

    • Плюсове:  Изключително ниво на  удобство и богат набор от функционалности
    • Минуси: Висока цена и дизайн, който може да не подходи на всеки тип интериор

7.jpg (122 KB)

Модерни ергономични столове

Съвременните ергономични столове са оборудвани така, че да позволяват максимално удобство на притежателя. Главно са предназначени за хора с професии, при които се налага дълго седене на едно място. 

Ергономичните столове за офис са проектирани така, че да осигуряват максимално движение за цялото тяло. Дизайнът им позволява раздвижване на цялото тяло дори в седнала позиция.

Този вид офис столове разполагат с разнообразие от функционалности, една от които е опцията им за лесно и удобно регулиране.

Офис столовете с ергономичен дизайн разполагат с опция за контрол на механизмите за регулиране на подлакътниците на стола:

  • Плюсове: Високо ниво на удобство и мултифункциоален дизайн
  • Минуси: Висока цена за моделите от по-висок клас

 

8.jpg (46 KB)

Директорски столове

Също както президентските столове и директорските столове се характеризират със стилен и представителен дизайн. 

Директорските столове обикновено са широки и в по-големи размери в сравнение със стандартните офис столове.Материите им най-често са луксозна естествена или еко кожа, дишащи мрежести материи, които осигуряват проветрение.

 

Освен елегантен дизайн те също предлагат и ергономичност и разнообразни механизми като например:

  • опция за люлеене
  • колелца за удобно плъзгане
  • високи облегалки, чийто наклон може да се регулира само чрез движението на тялото без употреба на ръчен механизъм.
  • Плюсове:  Високо ниво на удобство, ортопедичност и опции за регулиране
  • Минуси: Висока цена и екстравагантен дизайн, който не подхожда на всеки интериор

Геймърски столове

9.jpg (73 KB)

Геймърските столове се характеризират с модерен и ергономичен дизайн.Също както работните офис столове, геймърските столове са предназначени за дълго седене и поради тази причина те също са оборудвани с редица функционалности, които предлагат допълнително удобство и опция за персонализиране.

Без значение от модела на стола и неговото предназначение, качеството на изработката винаги е от значение

Ако искате да направите правилен избор на офис стол, хубаво е да вземете няколко фактора под внимание:

  • Плюсове: Високо ниво на удобство, богат набор от функции и модерен дизайн.
  • Минуси: По-висока цена от тази на стандартните работни офис столове.

10.jpg (51 KB)

Какви качества трябва да притежава качественият стол за офис?

11.jpg (49 KB)

Удобен дизайн

На първо място е винаги нивото на удобство, което предоставя един офис стол. Без значение дали ви трябва стол за офиса или личния компютърен кът у дома, удобството е важен фактор при избор.

Важните допълнения, които увеличат нивото на комфорт на един офис стол, са:

  • регулируеми подлакътници и облегалка
  • люлееща се функция
  • вградена възглавница за глава за повече удобство.

Хубаво е офис столът да предлага ортопедичност. Гърбът, кръстът, ръцете и врата са едни от най-уязвимите области на тялото, където най-често повечето от нас усещаме болка при продължително седене.

 Качественият и удобен офис стол намалява напрежението в уязвимите области от тялото и не позволява поява на дискомфорт при продължително седене.

Дизайнът на качeствените офис столове осигурява правилна позиция за гръбнака, за да не предизвиква болки в гърба и кръста при седене.

12.jpg (51 KB)

Здравина 

Различните материали, от които се изработват офис столовете имат своите особености, плюсове и минуси.Те са специално подбрани, за да осигуряват максимално удобство през всеки сезон.

Офис столът трябва да е с висококачествена изработка. Материалите, от които е изработен, трябва да имат висока износоустойчивост, за да имат дълъг живот на употреба.

Функционален и атрактивен дизайн

Дизайнът на офис столът е също от значение. Той трябва да е едновременно удобен и съобразен с цялостния интериор на стаята.

На пазара се предлагат различни видове офис столове с различна по вид конструкция, набор от механизми и технологични екстри, които предлагат високо ниво на комфорт.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни