Безумни отстъпки 50% на ВСИЧКО + допълнително ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ ДО ЕТАЖ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 23.4.

Природни средства за почистване на мебели: 7 прости рецепти за приготвяне на почистващи продукти

Вече не Ви харесва да купувате скъпи химически продукти и бихте искали да използвате природни средства? В тази статия ще ви представим 7 бързи инструкции, как лесно да си направите подобни препарати у дома. Не само ще спасите природата и портфейла си, но и вашите мебели ще оценят нежното нехимично третиране.

Природни средства за почистване на мебели: 7 прости рецепти за приготвяне на почистващи продукти

1. Универсален почистващ препарат за повърхности

сален почистващ препарат за повърхностиЗа универсален почистващ препарат смесете 500 мл. вода, 250 мл. бял оцет и няколко капки етерично масло. Всичко се разбърква старателно и се изсипва в пулверизатор. Етикетирайте за да го разпознаете. Това ефективно решение не само дезинфекцира, но и оставя повърхностите чисти и миришещи страхотно.

2. Лимонов гланц за дърво

Смесете лимонов сок със зехтин в съотношение едно към едно. Изсипете готовата смес в пулверизатора. За лъскави дървени мебели ще ви трябва само суха кърпа, за да полирате продукта. Вашата масичка за кафе или скрин  ще ухае прекрасно на цитруси.

3. Почистване с кафе за матирани повърхности

Смесвайки утайка от кафе с малко вода се образува паста, която е страхотна за съживяване на матирани мебелни повърхности. Освен това  ухае страхотно на кафе.

4. Почистване с пясък

Смесете една чаша сода за хляб, сода за пране и 20 капки от любимото ви етерично масло. Можете да използвате продукта при почистване на баня или кухня. Отстранява засъхналите и упорити замърсявания.

essential oils.jpg (81 KB)

5. Сапунена пяна за тапицерия

Не може да бъде по-просто. Смесването на течен сапун с вода създава сапунена пяна, която е идеална за нежното почистване на тапицирани мебели, като тапицирани дивани, легла, фотьойли и др.

6. Домашен препарат за почистване на стъкла

За перфектен блясък на стъклените повърхности смесете 250 мл. вода с 2 супени лъжици оцет и няколко капки етерично масло. Изсипете готовия продукт в пулверизатора и използвайте кърпа за почистване на огледала и други стъклени повърхности.

sprayer.jpg (127 KB)

7. Средства за възстановяване на дървени повърхности

За да възстановите дървените повърхности, смесете ¼ чаша лимонов сок, 1/8 чаша бял оцет и 1/8 чаша ленено масло. Всичко се разбърква старателно и се изсипва в пулверизатора. Третирайте дървената повърхност със суха кърпа. След няколко процедури ще видите как вашите дървени мебели възвръщат свежестта си.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни