ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 02.05

Пролетно почистване: 5+1 съвета, как да почистим дома си със сода за хляб

Кой не познава содата за хляб? Известна е с използването й предимно в кухнята или като пръв помощник при киселини. Познавате ли я и като помощник при почистването? Ако отговорът ви е не, правите голяма грешка. Предлагаме ви 5+1 съвета, как и къде да използвате сода бикарбонат. Евтин, но ефективен почистващ препарат за всяко домакинство.

Пролетно почистване: 5+1 съвета, как да почистим дома си със сода за хляб

Какво е хлебна сода?

Хлебната сода, понякога наричана сода бикарбанот е бял прах, който е силно разтворим във вода с алкално pH. Всички го познаваме най-често от кухнята, където се използва като набухвател за сладкиши. Многостранната употреба на този прах може някои да изненада. Содата за хляб може да се използва за почистване на повърхности в дома и абсорбиране на нежелани миризми.

1. Петна на тапицирани мебели

 

Мазните петна по диваните, фотьойлите или трапезните столове са често срещан проблем във всички домакинства. Отървете се от тях, просто, със сода за хляб. Първо подсушете мазното петно ​​с хартиена кърпа. След това изсипете содата и изчакайте 2-3 часа, докато цялата мазнина се абсорбира. Накрая използвайте прахосмукачка или почистете с мека гъба и хладка вода.

Попийте прясно разлятото вино с хартиена кърпа. Изсипете студена вода върху петното и го избършете. Междувременно направете паста от сода за хляб и вода в съотношение една супена лъжица сода за хляб към две супени лъжици вода. Масажирайте получената каша върху областта на разлятото вино. След изсушаване почистете с прахосмукачка праха.

2. Миризма на килими

 

Миризливи килими, но също така тапицерия или кошче за отпадъци. Изсипете содата върху килима или директно в коша и оставете да действа няколко часа, най-много 2-3 часа. След това почистете с прахосмукачка. Содата за хляб ще абсорбира всяка миризма. Може да я поставите и в хладилника, изсипете сода за хляб в купа и я оставете да престои цял ден.

3. Отпадъци

 

Изсипете 3 лъжици сода в канала, налейте около 100 мл. гореща вода от чайника. Оставете да подейства и след 20 минути добавете останалата гореща вода, в идеалния случай около 500 мл. или повече. Ако имате нужда от по-силно оръжие за отпадъци, тогава смесете сода за хляб с оцет, можете да използвате чаша оцет и чаша сода, тогава се прилага същата процедура като при използване на сода.

3.png (1.05 MB)

4. Външна настилка


Петна по настилката, петна от мъх и листа лесно се отстраняват със сода за хляб. Направете разтвор от гореща вода и сода, нанесете върху цялата плочка и оставете да действа около 5 часа. След това изплакнете с чиста вода. Първо, препоръчваме нанасяне на по-малко тестово място, така че да няма значителни промени в настилката. Почистете мазните петна с четка.


5. Тоалетна


Изсипете содата за хляб директно в клекалото и я оставете да престои поне 15 минути. Содата абсорбира миризмите и в същото време почиства кклекалото и отпадъците. След изплакване почистете с тоалетна четка.


6. Съдомиялна и пералня


Изсипете опаковката сода директно в барабана на пералнята или в съдомиялната и включете най-кратката програма. Содата за хляб освежава уреда и премахва всякакви миризми.

 

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни