Безумни отстъпки 50% на ВСИЧКО + допълнително ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ ДО ЕТАЖ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 23.4.

Растения, които качествено ще подобрят въздуха във вашите домакинства

Някои растения са известни със способността си да подобряват качеството на въздуха чрез абсорбиране на вредните вещества. Предлагаме Ви няколко съвета за 4 атрактивни растения, които не само ще придадат чар в интериора, но най-вече ще допринесат за почистването на въздуха и създаването на по-здравословна среда в дома Ви.

Растения, които качествено ще подобрят въздуха във вашите домакинства

Едно от растенията, което принадлежи за качественото подобряване на въздуха в интериора е:

1.      Dracaena marginata (Драцена маргината) известна като Драцена

Драцената е растение, което може да расте под формата на дърво или храст и може да краси всеки дом. Тесните му листа са зелени с червеникави краища, което придава на растението привлекателен външен вид. Подходящо е за интериора, тъй като не е светлолюбиво и се отглежда добре, дори на сянка.

 Растението помага за почистването на въздуха от формалдехид, бензол и други отровни вещества, които могат да бъдат и в домакинските почистващи продукти.

Грижата за нея включва, редовно поливане, от време на време наторяване и и да бъде на светло. Също така е важно да се избягва преполиването, което може да доведе до гниене на корените. Тя не обича теченията, които могат да я унищожат изцяло. Ако се грижите правилно за растението, то ще Ви зарадва с красотата си и ще подобри качеството на въздуха в дома Ви.

dracaena.png (1.53 MB)

2.      Алое вера

Алое вера е друго популярно стайно растение. Алое вера е сукулентно растение с месести листа, които съдържат гел. Този гел има много лечебни свойства и често се използва за лекуване на изгаряния, порязвания, ухапвания от насекоми и кожни раздразнения.

Това растение също има способността да абсорбира вредните вещества от въздуха, като формалдехид и бензол, и помага за подобряване на качеството на въздух в помещенията.

 Грижите за Алое вера са сравнително малко. То се нуждае от добре дренирана почва и обича светло и слънчево място. Важно е да се полива редовно, но да не се допуска преовлажняване на почвата, тъй като това може да доведе до загниване на корените. Растението също се нуждае от периодично торене, особено през вегетационния период. Алое вера може да се постави, както на перваза на прозореца, така и на рафта, масата или на конзолната маса, ако е достатъчно светло.

aloe vera.png (1.09 MB)

3.      Аспарагус известен още като аспержа

Аспарагусът е многогодишно растение с тънки клонки и игловидни листа. Има много разновидности на Аспарагусите, които се различават по размер, форма и цвят на листата.

Някои видове Аспарагуси имат способността да абсорбират формалдехида, който често присъства в някои почистващи продукти, мебели, бои или лепила. Това качество на Аспарагуса позволява за пречистването на въздуха в затворени помещения.

За отглеждане, Аспарагусите са непретенциозни растения. Нуждаят се от светло до полусенчесто място и редовно поливане. Торенето от време на време също е препоръчително, за насърчаване на здравословния им растеж. Те могат да се отглеждат, както в стандартни саксии, така и във висящи съдове, което е идеално за създаване на атрактивен зелен интериор.

asparagus.png (1.32 MB)

4.      Фикус Бенджамина, известен като фикус, популярен като Бенджамин

Едно от най-популярните стайни растения без съмнение е фикус Бенджамин, който се характеризира с елегантните си тъмнозелени листа. Може да порасне до големи размери, ако има достатъчно място. Той е популярен декоративен елемент в интериора и често се използва в офиси, всекидневни и различни помещения.

Фикусът има способността да абсорбира вредните вещества от въздуха, като формалдехид, бензол и ксилол. Тези вещества може да са в мебелите, килимите, лака за коса или в различни домакински продукти.

Това растение се нуждае от светло до полусенчесто място и редовно поливане. Важно е да поддържате почвата влажна, но в същото време да избягвате преполиването на корените, което може да доведе до загниването им. Растението може да бъде чувствително към промените в околната среда, като промени в местоположението или температурата, така че се препоръчва да го държите в стабилни условия.

ficus.png (1.98 MB)

 

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни