Безумни отстъпки 50% на ВСИЧКО + допълнително ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ ДО ЕТАЖ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 23.4.

Съвети за декорация на конзолна маса

Антрето изглежда леко скучновато, в дневната имате малко пространство, което не знаете как да оползотворите или просто се нуждаете от стилна фокусна точка в някоя от стаите на дома.Спокойно. С една елегантна конзолна маса, поставена на точното място и декорирана подходящо можете да направите чудеса. Ако идеята ни ви допада настанете се удобно пред лаптопа или телефона и “гребете” с пълни шепи от съветите, които ще ви споделим.

Съвети за декорация на конзолна маса

Открийте перфектното място за конзолната маса

Този вид маси са изключително стилни и се вписват идеално в почти всички помещения в дома. Но ако не са поставени на точно определеното място няма да постигнете целта си. Затова първото, което трябва да стоите е да решите в кое от помещенията искате поставите конзола, а след това трябва откриете най-подходящото място за нея.

Например, ако искате да създадете страхотно първо впечатление, перфектното място на конзолната маса е или точно до входната врата или на стената срещу нея. Така всеки, които влезе първото, което ще види е тази елегантна и добре декорираната мебел.

Ако искате да придадете свежа визия на дневната, идеалните места, от които конзолата ще привлича погледите са или зад дивана или точно под прозорците. Много добре стоят и ако имате цяла свободна от мебели стена и ги поставите в центъра, превръщайки ги във фокусна точка на помещението.

console table 2.jpg (58 KB)

А ако имате ниша, чупка или празно място под стълбите в коридора, което искате да запълните с нещо красиво, елегантно, но и практично, една конзола с място за съхранение ще се справи отлично и ще покрие всичките ви изисквания.

Конзолната маса с място за съхранение намира и място в спалнята, където може да се превърне в прекрасен дамски будоар, ако бъде декорирана подходящо.

Изберете подходящата конзола

За да се впише в останалия интериор на дома ви, конзолата трябва да се съчетава с останалите мебели като цвят и стил. Това обаче не означава, че се налага да следвате изцяло стила, в който сте решили жилището си. Винаги има вариант да експериментирате, за да постигнете търсения ефект.

Единственото, за което е добре да внимавате, ако избора ви стил на конзола се различава от стила на интериора е в дизайна на конзолната маса да има някакъв обединяващ елемент.

Това могат да са краката на масата, цветът, материала или някакъв декоративен елемент по нея, които да съвпадат с основния стил на интериора.

living room.jpg (42 KB)

Експериментирайте с декорацията

Колкото и стилна и красива да е една конзола (а тези маси са наистина много красиви), ако не я декорирате подходящо, тя ще си остане просто празна маса, която само събира прах.

И тъй като сме сигурни, че не това е желанието ви, ето няколко идеи за декорация на конзоли, от които можете да се възползвате.

Създайте “котва”

Казано иначе, трябва да откриете фокусна точка на масата. Това може да е голямо огледало, което да поставите над нея, голяма картина, пано, няколко по-малки картини или някакъв друг предмет на изкуството. Нарича се “котва”, тъй като центрира пространството и приковава вниманието към конзолата.

Огледалата са много добър избор за конзолна маса поставена в антрето или коридора, докато големите картини са по-подходящи за декорация на конзоли в дневни. Но спокойно, няма правилна и грешно аранжиране. Важното е вие да харесате резултата и да постигнете визията, която търсите.

bed room.jpg (146 KB)

Добавете височина

Декорирането на конзолни маси с аксесоари с различни височини е едно от основните правила на интериорните дизайнери, но като че ли повечето хора се страхуват да експериментират в тази посока.

Обикновено поставят една ваза или настолна лампа в единия край на масата и всичко приключва до там. Ние ви казваме да не се страхувате да експериментирате с височините. Действайте смело и дайте воля на въображението си.

Поставете висока ваза със стръкове цветя в нея в единия край на конзолата, в другия - стилна настолна масата на различна височина. В средата ѝ поставете ниска ваза с цветя или висок свещник, а между тях поставете аксесоари с различна височина. Това могат да са няколко книги една върху друга, семейни снимки, любимият ви парфюм - вие решавате.

console with mirror.jpg (87 KB)

Декорирайте под масата

Не се концентрирайте само върху декорацията на плота на конзолата, а добавете малко повече текстура под нея. Това може да е меко килимче, пуф в ярък цвят, пейка, удобна табуретка или плетени кошници.

Ако в дневната имате камина, можете да поставите под конзолата кошница с дърва, или да използвате мястото, за да наредите в кошници книги, плетива или друга декорация.

Създайте баланс

Конзолните маси са по-дълги и тесни от обикновените маси. Затова е добре при декорирането да не концентрирате предметите само на едната страна или само в средата. За да изглежда масата стилно и елегантно, декорацията ѝ трябва да е балансирана.

Можете да го направите, като добавите повече елементи от едната страна на масата, които елегантно да преминават към центъра. А можете да привлечете вниманието, като поставите в единия край стилен висок свещник, в другия - елегантна настолна лампа, а между тях да наредите семейни снимки, художествени произведения или книги на различна височина.

Идеята е да спазвате правилото предметите да са на различни височини и да не са поставени напълно симетрично.

hall.jpg (52 KB)

Добавете естествен или органичен елемент

Обикновено за декорация се използват основно книги, настолни лампи, вази или други подобни предмети. Нашият съвет обаче е да добавите към декорацията естествен/органичен елемент. Това може да е красиво цвете в саксия, което да поставите елегантно върху купчина книги, може да е малък тетатиум или аквариум с рибки.

Заиграйте се с цветовете и наслоявайте акценти

Не е задължително цветът на масата да съвпада с цвета на стените, пода или аксесоарите. Затова действайте смело и със замах.

Комбинирайте тъмната конзолна маса с табуретки в животински принт, с високи сребърни свещници в класически стил и допълнете визията със забавна настолна лампа в ярки цветове.

Ако не сте готови да сте толкова ексцентрични, можете да съчетаете класическата конзолна маса с пъстър персийски килим и дървена пейка с място за съхранение. Или пък да декорирате модерната, стъклена конзола с класически вази, парфюмни шишета от 18 - 19 - ти век, старинна кутия за бижута и т. н., и т. н.

Вариантите за декорация на конзолни маси са изключително много и трябва само да се доверите на въображението си, за да постигнете резултата, който желаете.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни