ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 02.05

Светкавично почистване на кухнята за 30 минути

Eliška Kašperanová
14.3.2024

Имате само половин час, а кухнята прилича на бойно поле след кулинарна битка? Не се притеснявайте! С малкото свободно време,  което  имате, можете да я подредите и да оправите  бъркотията. Достатъчно е да последвате нашите препоръки и ще се изненадате колко бързо можете да се справите. Пригответе препаратите и да действаме.

Светкавично почистване на кухнята за 30 минути

Бързо почистване на съдовете:

Накиснете тенджерите и тиганите в гореща вода с малко препарат за съдове. Това ще Ви спести много време с упоритите мазнини и загаряния, които ще трябва със сила да премахнете от съдовете като рискувате да ги развалите. През останалото време измийте съдовете. Ако имате съдомиялна машина, не се колебайте да я включите. Не забравяйте да дезинфекцирате кухнята и печката, които използвате най-много в кухнята. Първо ги избършете с препарат, а след това с кърпа и топла вода.

sink.jpg (85 KB)

Изхвърлете боклука:

Сортирайте отпадъците разделно в контейнери, като хартия, пластмаса и стъкло. Извадете чувала със смесените отпадъци и дезинфекцирайте кошчето, преди да поставите нов. Това ще предотврати неприятните миризми и разпространението на бактерии.

Прахосмукачка и моп:

Кухнята е помещението, в което  трохите и мръсотията са  главно от приготвянето на храна. Ето защо ние препоръчваме също и почистването с прахосмукачка и моп като част от бързото почистване. Това ще предотврати разпространението на мръсотия в спалнята, всекидневната и другите части на дома.

Финални детайли:

Когато вече почувствате, че  времето Ви стига, можете да отделите време и на последните детайли. Избършете шкафовете и бялата техника от мазнини и прах. Полирайте мивката и батериите. Можете да се вдъхновите в нашата статия по тази тема:

Как да почистите и поддържате мивката чиста

Попълнете запасите си от сапун и хартия, а кърпите заменете с чисти. Черешката на тортата ще бъде ароматизирането на кухнята с помощта на свещ, дифузер или освежител.

candle.jpg (52 KB)

Съвети за още по-бързо почистване:

  • В почистването включете цялото семейство. Всеки може да се заеме с една задача и като мотивация можете да добавите награда за добре свършена работа, например под формата на бухти или друго лакомство.
  • Използвайте универсални препарати, които ще Ви спестят време и пари.
  • Вкъщи винаги съхранявайте чисти кърпи и гъби.

С малко усилия и организация ще имате чиста кухня за нула време и ще можете да се насладите на заслужена почивка. Не забравяйте, че малкото почистване е по-добре от никакво! 

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни