Знаете ли кога да смените кошарата с легло?

Подходящото време за смяна на кошарата с голямо легло е строго индивидуално и зависи от много фактори. Като цяло може да се каже, че оптималното време на прехода е, от около 2 до 3 годишна възраст. Винаги мислете за безопасността, която трябва да бъде на първо място. Изберете ниски легла със странична преграда.

Знаете ли кога да смените кошарата с легло?

Безопасност

Избягвайте възможните рискове и изберете качествен дизайн, който ще гарантира безопасността, както през деня така и през нощта. Ръбовете на леглото трябва да са заоблени, а повърхността гладка без значителни неравности. Изпъкналите части могат да наранят детето.

През нощта ще оцените страничните прегради, за предпочитане е от всички страни. Ако поставите леглото до стената, преградата ще бъде достатъчна само от едната, най-дългата страна в пространството. Това ще предотврати нежеланото падане през нощта. Подходящ вариант са ниските легла с възможност за монтаж на крачета. За по-малките деца, крачетата на леглото могат да се свалят, докато детето порасне, можете да ги монтирате и на по-късен етап.

Помислете също така и за стабилността на леглото. При по-малка възраст на децата, избягвайте Двуетажните легла. Въпреки че тези легла са много популярни, те не са подходящи за най-малките, от гледна точка на безопасността. Двуетажните легла ще се превърнат в практично решение за детската стая при по-големите деца.

Препоръчваме: Към леглото закачете закачлива детска стенна лампа или залепете светещи стикери на стената.

120787i.jpg (190 KB)

Първото детско легло

Когато избирате детско креватче, имате две възможности. Първите от тях са класически единични легла с размери 80 или 90 х 200 см. Вторият вариант са легла с по-малка спяща площ, обикновено с размери 80 x 190 cm, 80 x 160 cm или 80 x 140 cm. Предимството на леглата за деца са вече споменатите прегради.

Компромис са единичните големи легла, предназначени за възрастни с подвижна защитна преграда. Пазарът предлага и различни варианти на свалящи парапети или дървени прегради, които можете да адаптирате към даденото легло.

Най-малките деца ще се насладят на популярното легло - къща. Някои от тях предлагат място за съхранение под формата на чекмеджета, при което ще оцените в малките стаи. Сред най-новите модни тенденции се нареждат леглата под формата на коли или животни с интересни цветове.

Препоръчваме: Преходът при израстване на детето, може да улесни избора на самото легло. Оставете детето само да избере цвета или формата.

Maтраци за деца

За децата обикновено се препоръчват по-твърди матраци. Подходящи материали са латекс и кокосови влакна в комбинация с различни видове пяна. Винаги обаче избирайте матраци, предназначени за деца, а не за възрастни.

Необходим аксесоар за детските матраци е калъф, който се сваля и протектор. Благодарение на калъфа, матракът се поддържа по-лесно чист, а протекторът не пропуска течности, предотвратява намокрянето и разграждането на матрака. Препоръчваме редовна смяна на детските матраци, за предпочитане в интервал, веднъж на 5 години, в зависимост от степента на замърсяване.

120778i.jpg (147 KB)

Tрикове за по-лесна промяна:

  • Позволете на детето да участва в избора на новото му легло.
  • Поставете новото легло на същото място като креватчето.
  • Поставете лампа или залепете стикери на леглото.
  • Украсете леглото на къщата с висящи лампи.
  • Придържайте се към режима на сън и оборудвайте новото легло със същите играчки.
Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Безплатен транспорт

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни