Безумни отстъпки 50% на ВСИЧКО + допълнително ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ ДО ЕТАЖ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 23.4.

5 практични съвета за градинско обзавеждане

Имате малка градина в задния двор на къщата си и това е повече от чудесно.

 

 

5 практични съвета за градинско обзавеждане

Но тепърва ви предстои да я декорирате и обзаведете с подходящите градински мебели и се питате доколко наистина е важно да отделите време и средства, за да я поддържате.

Защо е важно да поддържате градината?

Истината е, че ако имате градина, колкото и малка да е тя, то вие сте щастливци. Защото няма по-прекрасно нещо от това да се приберете от натоварения си делник и да се отпуснете сред зеленината в градината си.

Ето затова е важно не само да я поддържате добре, но да я обзаведете с подходящите градински мебели, които да отговарят напълно на разбиранията ви за стил, елегантност, удобство и пълен релакс.

Какви видове градински мебели се предлагат към момента на пазара?

Разнообразието от мебели и аксесоари за градината е наистина огромно, но ако трябва да сведем видовете до тези, които са най-търсени и популярни, то те са следните:

Градински комплекти

Това са комплекти, които обикновено включват маса и столове. Предназначени са за хранене и семейни събирания на открито и се предлагат в различни размери, стилове и дизайн.

В зависимост от модела, градинските комплекти могат да бъдат както от ратан, дърво, метал или пластмаса, така и от модерните през последните години MDF, ламинирано ПДЧ.

Градински пейки

Този вид мебели за градината са идеални за добавяне на доза винтидж очарование на вашата градина.

Пейките, които и ние от Експедо предлагаме могат да бъдат произведени както от материали като дърво, пластмаса или метал, така и от естествен камък.

Дивани за градина

Градинските дивани са идеални за създаване на удобно жилищно пространство на открито

Произвеждат се както в различни размери и дизайн, така и в голямо разнообразие от материали, включително дърво, ратан и метал.

Градински столове

Столовете, предназначени за външно обзавеждане се произвеждат от здрави и стабилни материали.

На пазара се предлагат както трапезни столове от метал, ратан и пластмаса, така и удобни градински кресла с широки подлакътници и обгръщащи тялото облегалки и меки възглавници за максимален комфорт.

Градински люлки

Люлките са предпочитани от голяма част от потребителите и има защо. Те са идеалните мебели както за забавление на открито, така и като зона за релакс.

Този вид градински мебели обикновено се предлагат или като свободностоящи или трябва да бъдат прикрепени към веранда.

В зависимост от модела могат да бъдат с тента или без тента, да са допълнени с възглавници, да имат облегалки за ръцете и т. н., и т. н.

Шезлонги

Шезлонгите са идеални мебели за градината, тъй като осигуряват пълноценна почивка и пълен релакс. Предлагат се в различни стилове и материали, включително дърво, метал и пластмаса.

Бар комплекти

Този вид градински комплекти най-често се състоят от малка маса и два стола. Подходящи са за малки външни градини, за открити веранди или за обзавеждане на тераси и балкони.

Хамаци

Хамаците са идеални за лениви следобеди в градината. Изработват се от здрави текстилни материали и могат да бъдат окачени между две дървета в градината или да бъдат поставени на свободно стояща рамка.

Чадъри

Нито една градина не би била завършена, ако няма поне един градински чадър, който да осигурява стабилна сянка в горещите слънчеви дни.

На пазара ще откриете богат асортимент от чадъри за градина в широка гама от размери, стилове  и цветове.

garden furniture.jpg (42 KB)

Какво да съобразите при избора на мебели за градината?

 

Градинските мебели могат значително да подобрят външното пространство в дома ви, но ако искате да се радвате по-дълго на техния комфорт е важно да сте наясно на какво да обърнете внимание при избора им.

Представяме ви няколко основни фактора, които е добре да имате предвид при избора на градински мебели:

Издръжливост

Градинското обзавеждане, както е видно и от името му е предназначено за употреба на открито (в градината).

Това означава, че мебелите ще са изложени на различни атмосферни влияния като дъжд, силна слънчева светлина и вятър.

За да могат да се справят с всички външни фактори е добре при избора им да обърнете внимание на материалите, от които са изработени.

Нашият съвет е да се насочите към мебели от устойчиви материали като метал, синтетичен ратан, тиково дърво и други.

Комфорт

Мебелите, които ще поставите в градината си освен здрави, трябва и да са ви удобни. На тях ще прекарвате голяма част от свободното си време, ще се събирате с приятели и ще разпускате пълноценно.

Ето защо, имате ли възможност е добре да ги пробвате преди покупката. Важно е да седнете за малко върху пейката, дивана или столовете, за да сте сигурни, че отговарят на изискванията ви за комфорт.

Ако пък нямате възможност за лично посещение в магазина, тогава е добре да прочетете внимателно описанието на продуктите.

Така ще се  уверите, че облегалките на диваните и столовете са с желаната височина, че масата е подходяща за вашия ръст, а местата за сядане се предлагат с меки и удобни възглавници.

garden furniture 1.jpg (93 KB)

Размери

Размерите на градинските мебели основно зависят от свободното пространство, с което разполагате в градината.

За да сте сигурни, че ще се спрете на мебели с подходящите размери действайте по същия начин, по който действате, когато избирате мебели за интериора.

Първо измерете свободното пространство в градината, а след това разпределете мислено мебелите. Така ще се ориентирате по-лесно мебели с какви размери ще паснат идеално в градината или терасата ви.

Стил

Изборът на стил на градинските мебелите зависи изцяло от вас.

Единственият съвет, който можем да ви дадем тук е да съобразите стила и дизайна на градинските мебели със стила, на който сте се спрели при обзавеждането на дома си.

Разбира се, мебелите за градината трябва да са съобразени и с цялостната визия на градината, която искате да постигнете.

Поддръжка

Често подценяван, това е много важен фактор, от който до голяма степен зависи дали ще ви се налага да почиствате всеки ден градинската мебел или не.

В този ред на мисли, преди да направите избора си, не е зле да обърнете внимание дали мебелите, на които сте се спрели изискват редовна и трудоемка поддръжка или не.

Това е важно, особено ако нямате излишно свободно време, за да почиствате мебелите всекидневно.

Бюджет

И последен, но не и по значение е факторът бюджет. А той никак не е маловажен, тъй като на пазара можете да откриете богата гама от градински мебели, които се предлагат в широк ценови диапазон.

И ако не внимавате, напълно е възможно увлечени от дизайна на мебелите да надхвърлите бюджета, с който разполагате.

За да не се случва това е важно, преди да започнете с обиколките по магазините да определите точен бюджет, който можете да похарчите за градински мебели и да се придържате стриктно към него.

Практични съвети за обзавеждане на градината или терасата

Решете за какво ще използвате мебелите

Преди да започнете да купувате мебели за градината помислете за какво ще ги използвате основно.

Дали искате да обзаведете тих, уютен кът за почивка и релакс или ви трябва място удобно място за хранене и събиране с приятели.

След като имате ясна представа за какво ще ги използвате, можете да ги изберете така, че да отговарят на вашите нужди.

Помислете за повече зеленина

Растенията са чудесен начин да добавите цвят и уют към вашето външно пространство.

Ако в градината нямате градински цветя или дървета, можете да добавите повече зелени саксийни растения, висящи кошници или да си направите чудесна вертикална пълзяща градина.

Създайте фокусна точка

Точно както създавате фокусна точка в дневната или спалнята, така и градината ви се нуждае от нещо, което да грабва вниманието на посетителите веднага.

Фокусната точка в градината може да е някоя стилна мебел, произведение на изкуството или декоративен елемент, който привлича окото и добавя индивидуалност на откритото пространство.

garden furniture 2.jpg (105 KB)

Погрижете се за осветлението

Външното осветление създава уютна и привлекателна атмосфера във вашата градина или тераса.

Затова не е зле да помислете за добавяне на достатъчно светлини като фенери, разпръснати в градината или соларни лампи, които да осветяват нощно време градината.

А можете да използвате и цветни крушки, които да навържете като коледни светлини и да спуснете над масата.

Добавете и аксесоари

Не забравяйте да добавите финалните щрихи каквито са аксесоарите за градина.

Това могат да се удобни и меки възглавници, пъстри килими, декоративни вази, произведения на изкуството.

На практика можете да използвате всичко, което да придаде индивидуалност и оригиналност на вашата градина или тераса.

Заключение

Градината, колкото и малка да е тя е голямо богатство, особено в големия град. Затова, имате ли открито външно пространство, превърнете го в свой зелен оазис за отмора и почивка.

Както и сами видяхте, това не е трудно да се направи. Просто трябва да решите за какво ще използвате градината или терасата си, да откриете подходящите мебели и да се наслаждавате на тишината и спокойствието, което ви осигурява вашата градина.

Често задавани въпроси

Предлагате ли мебели, подходящи за обзавеждане на по-малки външни пространства като балкони и тераси?

На страниците на нашия онлайн магазин ще откриете богат асортимент от градински мебели, сред които немалко продукти, които са подходящи за обзавеждане на тераси.

Ние можем да ви предложим както разнообразие от бар комплекти, така и шезлонги, градински кресла, табуретки и други.

Как да се свържа с вас, ако искам да направя поръчка?

Ако продуктът е наличен просто трябва да го добавите в количката си за пазаруване и ние ще се свържем с вас, за да потвърдите поръчката и тя да тръгне към вас.

Ако искате да поръчате продукт, който в момента не е наличен или искате да се информирате по друг въпрос, можете да ни попитате директно през чат платформата или да ни се обадите на телефон +359 32 571 201.

Мога ли да върна закупена градинска мебел?

Можете да върнете закупен от нашия магазин артикул до 14 дни след датата на доставката.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни