ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 02.05

5 съвета как оптически да увеличим пространството

Не е нужно да имате огромен апартамент, за да се насладите на просторен и удобен интериор. С няколко лесни оптически трика, можете да намалите усещането за ограничено пространство и да създадете илюзията за по-голямо. Като включите правилните елементи, цветове, огледала и правилните мебели, можете да превърнете дори и малкия апартамент в уютен, и просторен дом, който ще ви вдъхновява и забавлява.

5 съвета как оптически да увеличим пространството

1. Цветна палитра

Цветната палитра играе жизненоважна роля при визуалното разширяване на интериора. Изборът на правилните цветове може значително да повлияе на възприемането на пространството. Светлите и неутрални тонове като бяло, светло сиво или кремаво имат способността да отразяват светлината и да създават впечатление за откритост. Привидно безкрайната линия, когато цветът на тавана се слива с цвета на стените, оптически повдига таваните и разширява пространството. Тези нюанси също предлагат идеален фон за други дизайнерски елементи.

Тогава правилният избор на цветовете, на мебелите е ключов. Светлите мебели лесно се вписват в тази палитра и по този начин създават впечатлението за по-голямо пространство. Прецизно подбраните акценти и детайли на цветовете, могат да оживят интериора и да придадат дълбочина, без да нарушават пространствения му характер.

Използването на тъмни цветове трябва да бъде обмислено, тъй като те могат визуално да намалят пространството, но правилно дозираните тъмни акценти, могат да добавят дълбочина и контраст, без да нарушават общото впечатление.

2. Мултифункционални мебели

Изборът на подходящо обзавеждане е важен елемент за оптичното уголемяване на интериора. Тук мултифункционалните мебели играят важна роля. Сгъваемите маси, диваните с място за съхранение или леглата с вградени чекмеджета, позволяват максимално използване на пространството и минимизиране на безпорядъка. Освен това е важно да изберете мебели с лек и прозрачен стил. Прозрачните мебели, като стъклените маси и столове, придават ефирен ефект и позволяват зрителен контакт с цялото пространство. Поддържането на баланс между функционалност и естетика е ключът за създаване на хармоничен интериор.

3. Огледала

Огледалата са едно от най-ефективните средства за оптичното уголемяване на пространството. Правилно поставените огледала отразяват светлината, създавайки илюзията за дълбочина. Голямото огледало на една стена, може визуално да удвои пространството на стаята. Огледалата трябва да бъдат разположени така, че да отразяват привлекателни елементи като прозорци или интересни мебели, създавайки впечатлението, че стаята продължава отвъд огледалото.

229975.png (867 KB)

Огледало RIZANO

4. Осветление

Светлините и лампите могат да създадат интересни игри на светлина и сенки, които влияят на възприемането на пространството. Насочващото равномерно осветление на пространството може да минимизира острите контрасти и да създаде плавен преход между отделните части на помещението. Плафоните с отразяващи повърхности могат да насочат светлината надолу, докато подовите лампи с мека, непроникваща светлина могат да служат като декоративни и функционални елементи.

Също така е важно да се уверите, че осветлението включва различни източници на светлина, които ще позволят интензитета да се регулира според нуждите. Възползвайте се максимално от естествената светлина, навлизаща през големите прозорци. Правилното осветление може визуално да удължи стаята и да създаде усещане за откритост.

5.Вертикални елементи

Един от ефективните начини за оптично увеличаване на пространството на помещението е използването на вертикални елементи. Тези елементи са например високите рафтове, дългите завеси или вертикалните ивици върху тапети. Те имат способността да влияят на възприемането на височината на помещението и да създават впечатление, че таваните са по-високи, отколкото са в действителност. По този начин вертикалните елементи създават илюзията за по-голямо пространство.

Дългите завеси, които достигат от тавана до пода, могат визуално да променят пространството, като по този начин увеличават нейната височина. Вертикалните ивици по стените могат да имат подобен ефект. Високите рафтове или библиотеки, които покриват цялата височина на стената, създават впечатление за вертикалност и придават известна доза елегантност на помещението. Тези елементи трябва да бъдат включени в цялостния дизайн, за да се създаде хармонична и впечатляваща атмосфера.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни