Безумни отстъпки 50% на ВСИЧКО + допълнително ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ ДО ЕТАЖ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 23.4.

Детска стая за бебета: 3 + 1 съвета

 За очакваното раждане на бебето искате ли да сте перфектно подготвени? Повярвайте, че през първите месеци от живота  на бебето изобщо не е трудно. Можете обаче да се подготвите и за следващите години при прохождането му. Подредете правилно детската му стая. Предлагаме няколко съвета как да го направите.

Детска стая за бебета: 3 + 1 съвета

Практични мебели

Децата обичат малките пространства. Преди всичко бебетата са свикнали от майките си на скромно пространство, където се чувстват в безопасност. Ето защо те могат да се чувстват неудобно в креватчето. Подходяща алтернатива може да бъде люлката или т. нар. „кошницата на Мойсей“. Идеално и практично решение за най-малките.

След няколко месеца спестяващите място люлки и кошари, могат да бъдат заменени с класическо креватче. Креватчето ще се използва от детето през следващите няколко години. Помислете за това предварително и се съсредоточете, както на външния вид, така и на  функционалността и местоположението. Неподходящо, но често използвано място е пространството под прозореца. Няколко фактора като светлина или течение, могат да нарушат съня му. Изберете тихо място далеч от прозореца

Кошарата трябва да е със заоблени ръбове, за да не се нарани детето. Прибегнете към качествен матрак и решетка. Обикновено се препоръчват матраци с по-голяма твърдост. Той трябва да се адаптира към възрастта и теглото на детето, да е лесен за поддръжка, за предпочитане да е антиалергичен. Матракът може да бъде допълнен с т. нар. протектор за матрак, който предотвратява намокрянето.

128545.jpg (146 KB)

През първите няколко месеца ще имате нужда от маса за повиване. Ако търсите по-евтин заместител, пазарът предлага широка гама от подложки, които поставяте върху скрин, легло или друга мебел в стаята. Масите за повиване трябва да включват предпазна преграда, за да се предотврати падането на бебето.

Минималистичен дизайн

Избирайки минималистични мебели, вие се спирате на възможността да се използват в по-напреднала възраст на детето. Детските гардеробчета, скринове или кутии за съхранение могат да служат на детето  до пубертета. Няма да развалите нищо с меките цветове с цвят от естествен дъб. Можете да приложите по-ярки тонове върху аксесоарите или стената на детската стая.

Килимите са популярeн елемент за стаята. Създават уют, но не са много практични. Трудно е да се грижим за тях. Ако искате да добавите килим към детската стая, изберете този с приятен десен, може да изберете и едноцветен, който да съчетаете с мебелите.

За най-малките препоръчваме специални подложки или пъзели от пяна. Това е по-удобна и по-мека алтернатива за килим. Бебето няма да нарани коленете си, а това е страхотно място за игра или учене. Някои подложки имат животни, букви или цифри.

Цветове

С цветовете се придържайте към пастелните земни тонове, особено в стаята на бебето. Ярките и прекалено наситени цветове могат да нарушат съня им, при което децата могат да бъдат неспокойни или да плачат. Използвайте ярки цветове при малки аксесоари като платове, сенници или декоративни възглавници.

224893.jpg (105 KB)

При новородени прибегнете към меките земни тонове. Можете също да използвате цветовете, за да изразите пола на детето, винаги с определена умереност. Не прекалявайте. Пепел от роза е чудесен цвят за стаи, за момичета, докато Baby Blue или Ice Blue са идеални за стаи за момчета.

Осветление

Бебетата са много чувствителни към ярка светлина и нейното количество. Едва след 2 седмици зениците им започват да свикват с промените в нюансите на светлината и тъмното. Дотогава зениците им са  намалени, за да намалят пряката светлина, която  им влиза в очите.

kidsroom.jpg (54 KB)

Класическото осветление за таван е задължително в стаята на децата ви. Често светлината за тях е твърде остра и бяла. На бебето е препоръчително да  светите със специални лампи, които са затъмнени и светлината е топла и мека. Този светлинен нюанс предизвиква у тях безопасност. Лампата не трябва да свети директно в лицето им. Можете да я инсталирате в далечния ъгъл на стаята, за да създаде леко фино затъмнение.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни