Безумни отстъпки 50% на ВСИЧКО + допълнително ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ ДО ЕТАЖ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 23.4.

Как да изберем холна гарнитура?

Нанасяте се в ново жилище или сте направили цялостен ремонт на старото и сега ви предстои обзавеждане. С останалите стаи можете да се справите, но изборът на мебелите в дневната определено ви притеснява. Питате се дали да се спрете на стилен диван или да заложите на модерна и удобна холна гарнитура.

Как да изберем холна гарнитура?

Разбира се, решението как и с каква мека мебел да обзаведете всекидневната е изцяло ваше, но ако търсите и нашето мнение, то ние горещо ви препоръчваме да помислите за инвестиция в холна гарнитура.

 

Защо да се спрете на холна гарнитура?

Защото това не е просто един диван или чифт фотьойли. Холната гарнитура комплект, който включва няколко вида мека мебел, които са произведени от един производител, от един и същ материал и които се съчетават като размер, цвят и форми.

Казано иначе, с покупката на един подобен комплект мека мебел вие  решавате въпроса с обзавеждането на дневната почти изцяло. Не ви се налага да търсите и купувате всяко “парче” отделно, нито да се притеснявате дали отделните мебели ще се съчетават стилово и цветово. Комплектите са така проектирани и изработени, че да можете да откриете точно тази холова гарнитура, която да се впише  перфектно в  личното пространството.

 

Как да направите подходящия избор на холна гарнитура?

Първо се спрете на вида, който е най-подходящ за дневната

Няма да излъжем като ви кажем, че това е може би най-голямото предизвикателство, пред което ще се изправите. Защото видовете не са никак малко, а и не всички ще са подходящи за размерите на вашата всекидневна.

За да се ориентирате по-лесно при избора на вид холна гарнитура, трябва първо да измерите наличното свободното пространство в дневната и да  начертаете проста схема къде е най-удобно да позиционирате комплекта мека мебел.

След това е препоръчително да се запознаете с основните видове гарнитури, за да можете да се спрете на вид, който включва частите (“парчетата”), които ще се впишат идеално в дневната ви.

 

Класическа холна гарнитура

Този вид комплект мека мебел най-често се състои от стандартен двуместен или с три места диван и два  фотьойла. Има и модели, които включват вместо фотьойли една или две табуретки, а има и видове с един фотьойл и една табуретка.  Ако не се нуждаете от много места за сядане, дневната ви е малка или няма да използвате често меката мебел, този вид  би бил доста добър избор.

 

Ъглови гарнитури

Ъгловите комплекти обикновено включват удобен триместен диван с удължено ляво ил дясно рамо. Към комплекта може да има включена табуретка или фотьойл. Този вид холни гарнитури са много добър избор, ако искате да зонирате дневната или ако домът ви е с отворен план.

Плюсовете на ъгловите комплекти са, че предлагат доста места за сядане, диваните са с функция “сън”, а “рамото” предлага място за съхранение. А и стоят много стилно както в дневни с малки размери, така и просторни стаи.

b.jpg (106 KB)

 

U - образни холни гарнитури

Този вид комплекти мека мебел са подходящи за просторни или с отворен план дневни. Обикновено комплекта включва разтегателен централен диван с три или пет места за сядане, от двете страни на който има по две рамена, които осигуряват допълнителни места за сядане. Към комплекта могат да бъдат включени още табуретка и холна масичка.

U - образните холни гарнитури са много практични, функционални и стилни. Много подходящи са за обособяване на зона за развлечения, тъй като предлагат изключително голям комфорт.

 

Изберете материала и внимавайте за качеството на изработката

Без значение от вида и модела на комплекта мека мебел, на който сте се спрели, материалите, които са вложени в изработката му са от голямо значение. Затова ви препоръчваме преди покупката да обърнете внимание на:

  • материала на рамката
  • пълнежа на седалките и облегалките
  • разтегателния механизъм, ако моделът е с такъв.

За да си спестите неприятностите и да се радвате на новата си придобивка дълго време, ви съветваме да изберете холна гарнитура, конструкцията, на която е от масивна дървесина. Пълнежът на седалките пък е добре да бъде от висококачествена пяна в комбинация с пружини, а разтегателният механизъм трябва да е изработен много прецизно и качествено.

 

Спрете се на цвят и материя на тапицерията

За избора на цвят на тапицерията няма как да ви дадем съвет, защото като това е решение, което само вие можете да вземете. Все пак, има някой правила, към които можете да се придържате, ако имате желание.

Така например, според интериорните дизайнери за по-малки помещения са подходящи холните гарнитури с тапицерии от по-светли цветове, тъй като светлите тонове увеличават визуално пространството. И обратно. Ако дневната е просторна и в нея влиза достатъчно естествена светлина, тогава по-добрият избор са гарнитурите с тапицерии в по-тъмни цветове.

Що се отнася до материята на тапицерията на холната гарнитура, при избора ѝ ви препоръчваме да се съобразите основно с начина си на живот. Ако ще ползвате всекидневно холната гарнитура или имате малки деца, нашият съвет е ви да се спирате на тапицерии, които се почистват лесно от петна, косми и т. н. Ако ще ползвате комплекта мека мебел от време на време, тогава можете да се спрете както на тапицерия от кожа, така и на луксозни материи като вълна, кадифе, плюш и други.

 

Изберете стил на холната гарнитура

Стилът на комплекта мека мебел трябва да се вписва в темата, в която сте решили дневната.

  • Така например, ако всекидневната ви е с класически дизайн, напълно логично е да изберете модел гарнитура, която да се вписва в този стил.
  • Ако пък сте се спрели на рустикален, скандинавски или модерен дизайн, тогава трябва да потърсите мека мебел, която да си кореспондира стилово и цветово с останалите мебели във всекидневната.

 c.jpg (220 KB)

Поискайте гаранция за покупката

Предпоследният съвет, който можем да ви дадем е, без значение от вида и модела на холната гарнитура, на която се спрели, да не правите покупката, ако търговеца не ви предостави гаранция.

Гаранцията е изключително важна, тъй като наличието ѝ показва, че продуктът, който ще закупите е наистина качествен и от доказан производител. Освен това, имате ли гаранция  можете да сте спокойни, че  ако холната гарнитура има дефект, получен по вина на производителя, имате пълното право да я върнете или да поискате да ѝ бъде извършен безплатен ремонт.

 

И съвсем накрая

Избирайте внимателно търговеца, от който купувате мебелите за дома си. Доверявайте се само на проверени магазини, за които сте сигурни, че предлагат модерни холни гарнитури с високо качество.

Ако търсите магазин, който се ползва с доверието на потребителите, препоръчваме ви да разгледате холните гарнитури на Expedo. Магазинът предлага широка гама от стилни, модерни и качествени мебели и безплатна доставка до всеки един регион в страната.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни