ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 02.05

Каква е разликата между матрак с пружини бонел и покет пружини и кой да изберете?

Един от основните въпроси, които задават потребителите, които искат да закупят пружинен матрак е каква е разликата между матрак с Bonnell пружини и такъв с покет система (Pocket Spring).

Ако и си задавате и вие този въпрос и се колебаете кой вид да изберете, ние сме тук, за да ви помогнем да вземете информирано решение.

Каква е разликата между матрак с пружини бонел и покет пружини и кой да изберете?

Бонел срещу Покет матраци

Пружинни матраци Бонел

Матраците с Bonnell система са класически тип матраци, които се използват вече повече от век и половина.

Техен създател е германецът Хайнрих Вестфал, който разработил проста система за свързване на цялата структура, използвайки знанията си в зараждащата се през този период стоманена индустрия. Но стига история.

Пружинната система Bonnell представлява система от биконични метални пружини с формата на пясъчен часовник, които са свързани заедно с малки спирали от стоманена тел.

Тази система позволява на пружините да работят заедно, правейки матрака здрав и устойчив.

Obrázek2.jpg (68 KB)

Плюсове на Bonnell пружинните матраци :

  • Здравина и еластичност - Благодарение на характеристиките на материала - не деформируема стомана и на мрежестата структура, матраците с бонел пружини предлагат здрава опора, сравнима с тази на ортопедичните матраци.
  • Издръжливост - Видът на използваната стоманена тел и методът на сглобяване гарантират, че матракът няма да изгуби първоначалните си формови характеристики и може да гарантира оптимална опора за дълги години употреба.
  • Цена - Сравнени с моделите с покет пружини, с матраците с мемори пяна и латексовите, бонел моделите се предлагат на най-изгодни цени.

Минуси на Бонел пружинните матраци :

  • Прехвърляне на вибрации - Тъй като пружините в матрака са взаимосвързани, те се “движат” заедно. Това означава, че ако не спите сами и партньорът ви се обърне или стане от леглото, вероятността да усетите неговите движения е доста голяма.

Това е и причината, поради която този вид матраци се препоръчват за единични легла и се предлагат най-често като еднолицеви матраци в комбинация с подматрачна рамка.

  • Остаряла концепция - Каквото и да си говорим, в момента на пазара се предлагат матраци произведени по иновативни технологии, в сравнение с които Bonnell пружините наистина изглеждат доста архаично.
  • Скърцане - След няколко години използване може да се появи скърцане на матрака, тъй като под ежедневното натоварване пружинните опори се разхлабват.

За да отстраняват този ефект, производителите предлагат по-модерна версия, в която бонел пружините са подсилени с блокове от много плътна полиуретанова пяна.

Това дава възможност да се удължи експлоатационният живот на продукта и да се увеличи допустимото натоварване до 180 кг.

  • Не предлагат индивидуална опора - Матраците с бонелни пружини предлагат добра обща опора, но не и индивидуална.

А тъй като повърхността, върху която лежи тялото е доста твърда, това може да причини скованост на раменете, бедрата или други части на тялото и да доведе до дискомфорт по време на сън.

Obrázek3.jpg (55 KB)

Матраци с Покет пружини

Pocket Spring представляват индивидуално опаковани спирални системи (пружини), които са зашити в сърцевината на матрака под комфортен слой мемори пяна или друг материал.

За разлика от традиционните бонел матраци, които както вече споменахме са с взаимосвързани пружини, покет пружините са напълно независими.

Благодарение на специфичната си структура, този вид матраци са не само много по-гъвкави, но и се адаптират към всяка част на тялото и предлагат прецизна опора, осигурявайки максимален комфорт във всяка позиция.

Obrázek4.jpg (38 KB)

Плюсове на матраците с покет пружини :

  • Дишане - Обемът на пружинната система Bonnell се състои от почти 95% въздух, което осигурява идеален топлообмен и здравословен микроклимат през нощта, тъй като телесната влага не се задържа и топлината не се натрупва.
  • Ергономичност и комфорт - Тази технология позволява на всяка пружина да се компресира и разтяга самостоятелно, без да включва съседни пружини, което от своя страна позволява на матрака да следва и поддържа различни части на тялото.

Освен това, за разлика от бонел пружинните матраци, Pocket Spring поглъщат движенията на партньора (ако не спите сами) и предлагат много по-голям комфорт.

Това е и една от причините, поради които този вид матраци са предпочитани за спални и се предлагат във физическите и в онлайн магазините най-често като двулицеви матраци.

Недостатъци на покет пружините :

  • Брой пружини - За да е наистина удобен и за да може да ви осигури стабилна и здрава опора на гръбначния стълб и тялото като цяло, матраците с покет пружини трябва да имат структура от поне 1000 пружини.

Кога да изберете единия вид и кога другия?

Облекчаване на точките на натиск

Ако се нуждаете от матрак, който да ви осигури индивидуална опора и да облекчи точките на натиск, тогава по-добрият избор за вас са матраците с покет пружини.

Казваме това, тъй като всяка пружина в матрака се движи независимо и позволява на матрака да следва контура на тялото ви, което от своя страна означава, че Pocket Spring може да ви осигури не само по-голям комфорт, но и да намали натиска и напрежението в контактните точки на тялото ви.

Obrázek5.jpg (44 KB)

Обща сигурна поддръжка

Ако се нуждаете от матрак, който да ви осигури добра поддръжка или ако сте с по-голямо тегло, тогава за вас по-добрата опция е матракът с бонел пружини.

Този вид матраци са по-твърди и осигуряват последователна и здрава опора.

Те са по-подходящи и ако сте с по-голямо тегло, тъй като по-голямата им твърдост не позволява матрака да хлътне и да изпитвате дискомфорт по време на сън.

Изолация на движението

Ако не искате всеки път, в който партньорът ви се завърти по време на сън да се събуждате, тогава ви трябва матрак с покет система.

Както отбелязахме малко по-горе, при тази система всяка пружина се движи независимо и не пренася движението към съседните пружини.

А това означава, че няма да усетим движенията на партньора си, нито той вашите си ще спите сладко и непробудно цяла нощ.

Контрол на температурата

Ако търсите матрак, който да е дишащ, и двата вида пружинни матраци са добър избор.

В структурата и на Bonnell, и на Pocket Spring има достатъчно свободно пространство за преминаването на въздушния поток, че матраците са добре вентилирани и дишащи през цялата година.

Най-изгодна цена

Ако избирате матрак въз основа на цената, Bonnell матраците се предлагат на най-ниските и изгодни цени.

Obrázek6.jpg (39 KB)

Кой тип пружинен матрак  е подходящ за вас?

Както вече стана ясно, и двата вида пружинни матраци имат както своите прилики, разлики, предимства и разбира се - минуси.

Затова единствено вие можете да решите на кой от тях да се спрете.

И все пак, за да ви улесним в крайното решение се допитахме до специалистите на Експедо, които съветват следното:

  • Преди да вземете окончателно решение за покупка преценете внимателно плюсовете и минусите на двата вида пружинни матраци и да вземете под внимание вашите нужди и предпочитания.
  • Преди покупката посетете лично магазина или шоурума и тествайте и матраците с бонел пружини, и тези с покет системи.
  • Ако се спрете на модел с покет пружини задължително попитайте с какъв брой пружини е.
  • Ако искате да спестите малко от цената, можете след като тествате матрака в шоурума да потърсите същия модел матрак в някой онлайн магазин и да го закупите на малко по-ниска цена.
  • Ако търсите пружинен матрак за спалня, по-добрата опция са двулицевите покет матраци. Но ако се нуждаете от матрак за единично легло, тогава по-добрият избор са единичните бонел матраци.
Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни