ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 02.05

Каква холна маса да изберем за всекидневната?

Купихте ли за новата всекидневна красив диван, който е точно според вашите идеи? Перфектно! Тогава остава само да изберете хубава холна маса, която ще я допълни перфектно. Но изборът на маса не е толкова лесен, колкото изглежда на пръв поглед.

Каква холна маса да изберем за всекидневната?

Холната маса трябва да съответства на дивана и другите интериорни елементи визуално и в същото време да е практична, за да ви осигури максимален комфорт. Ако не знаете как да изберете перфектната масичка за кафе, не се отчайвайте. В следващите 4 стъпки ще ви посъветваме как да направите избора си.

Стъпка 1: Височината на холната маса се определя от седалката

Правилната височина на масичката за кафе е ключова. Комфортът, когато седите и използвате масата, зависи от това. Твърде ниската маса може да ви напряга гърбът, докато ненужно високата маса може да ви пречи, когато гледате любим филм или сериал.

За да определите идеалната височина на масата, използвайте прост принцип. Плотът на масата трябва да е на същото ниво като местата за сядане на вашия диван, фотьойли или табуретки. Само тогава всичко ще бъде лесно достъпно. Оптималната височина на масичката за кафе обикновено е между 40-50 сантиметра.

199683i.jpg (199 KB)

Стъпка 2: Колко голяма маса да изберете? Зависи от вашите навици.

Размерът на масичката за кафе се влияе от няколко фактора. По естетически и практични причини масата трябва да бъде пропорционална на размера на седалката. Малка маса и голям диван? Заедно не се вписват много добре. Разбира се, размерът на масата зависи и от пространствените възможности на вашата всекидневна.

Малкото пространство ще изисква цялостен минимализъм. Независимо дали става въпрос за мебели или друго оборудване. Затова изберете малка или кръгла масичка за кафе или набор от няколко по -малки маси, които могат да се прибират заедно. Ако често имате гости, разтегателната масичка за кафе ще бъде умно решение за вас. Този вид маса вие също ще оцените, ако трябва да я поставите, например, където релаксирате или в офиса. Благодарение на размерите си, тя перфектно ще замени работната маса, ако е необходимо.

Като цяло зависи най -много от вашите предпочитания и навици. Затова помислете до каква степен обикновено използвате масата и колко аксесоари и други елементи искате да поставите върху нея. И накрая, изберете размера, който ще бъде най -практичен за вас.

137847i.jpg (57 KB)

Стъпка 3: Не подценявайте избора на материал

Изборът на материала, от който е изработена масичката за кафе, е също толкова важен, колкото и нейните правилни размери. Подходящо избраният материал може да придаде на целия интериор лукс и да бъде черешката на тортата. Най- популярният и класическит материал е дървото във всичките му форми и цветове. Холните маси от масивно дърво са наистина красива мебел и ще предадат нотка на вкус в интериора на хола.

Стъклените масички за кафе също изглеждат красиви. Бъдете обаче подготвени за по-често почистване и като цяло по -взискателна поддръжка. Всяко петънце и петно ​​може да се види на стъклото. Материалът при избора на маса е също от важно значение. Препоръчваме да изберете същия или подобен материал. Тогава интериорът ви ще бъде изцяло хармоничен.

128136i.jpg (122 KB)

Стъпка 4: Дизайнът в съответствие със стила на интериора

Вече имате правилната височина, размери и материал за холната маса. Страхотно! Но не забравяйте да аранжирате всички тези параметри към цялостния стил на хола. Независимо дали става въпрос за минималистичен, индустриален, модерен скандинавски или рустикален стил с антични елементи. Дизайнът на масичката за кафе трябва да се вписва в интериорната ви концепция.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни