Безумни отстъпки 50% на ВСИЧКО + допълнително ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ ДО ЕТАЖ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 23.4.

Малък апартамент със забележителен интериор - какво трябва да знаем?

Обзавеждането на малък апартамент е много по-трудно и изисква много повече креативност от проектирането и декорирането на апартамент с голяма квадратура.

Защото при обзавеждането на малко пространство трябва да се вземат нестандартни решения, да се планира прецизно, да се използва всеки неизползван сантиметър и най-вече да се открие перфектният баланс между функционалност и дизайн.

Малък апартамент със забележителен интериор - какво трябва да знаем?

Практичност и стил събрани в малък апартамент - идеи за обзавеждане

Ако си задавате този въпрос, значи не само имате малко жилище, но и търсите идеи, с които да го направите стилно, уютно, но и практично и функционално.

Дошли сте на точното място, тъй като след съвсем мъничко ще ви дадем някой идеи, които ще ви помогнат да превърнете малкия си дом в съвършено малко бижу със забележителен интериор.

Започнете с избора на цветова палитра

За да постигнете ефекта, който търсите не пренебрегвайте цвета на стените и пода. Казваме това, тъй като от цветовете, в които ще решите стените зависи дали жилището ви ще изглежда още по-малко или по-голямо и просторно.

Предполагаме сте чували, че за малки апартаменти най-подходящи са белите и светли тонове. И това е напълно вярно. Искате ли малкото ви жилище да изглежда по-голямо, светло и просторно, светлите цветове са отличен избор.

Разбира се, не е необходимо да боядисвате целия апартамент изцяло в бяло. Можете да комбинирате белите тавани със светли, пастелни, неутрални или приглушени цветове на стените.

Може да кажете “да” на окачените мебели

И най-перфектно обзаведения апартамент ще изглежда некомфортен, ако не можете да се движите из него, без пътя ви да е препречен от скринове, маси, нощни шкафчета или подови лампи.

Не казваме да оставите апартамента си без мебели, а просто да използвате мебели, които не заемат много подова площ. Можете например да окачите по стените стилни етажерки, висящи шкафове, а за осветление да използвате аплици, стенни лампи или модерно LED осветление вместо подови лампи, които заемат място на пода.

Огледалата са ваши приятели

Огледалата създават илюзията за дълбочина, отразявайки светлината. А и малкия апартамент изглежда много по-шикозен и луксозен с тях. Затова, не се страхувайте да експериментирате. Ако имате празна стена, направете я цялата огледална.

Ако това не е възможно, едно голямо подово огледало, поставено до масата за хранене или няколко различни по размери и форми огледала над скрина, леглото или дивана ще направят чудеса.

kitchen.jpg (62 KB)

Мултифункционални мебели? О, да

Ако жилището ви е 50 кв.м. или по-малко, масивните дървени мебели ще направят цялото пространство още по-малко. Освен това рядко са многофункционални и можете да ги използвате единствено според предназначението им.

Не така стои въпроса с модерните мултифункционални мебели с изчистени линии и форми. Затова и съветът ни е, имате ли малък апартамент, спирайте се мебели, които могат да се трансформират и които предлагат допълнително място за съхранение.

Така например, ако апартаментът е с отворен план, вместо да купувате легло, спокойно можете да закупите разтегателен диван, който да използвате както за спане, така и за сядане, разпускане след работния ден и за място за съхранение.

Вместо класическа холна маса можете да се спрете на масичка, която има място за съхранение или на модел, който с няколко движения се превръща от холна в удобна трапезна маса.

Изберете правилния килим

Килимът е артикул, от цената на който не бива да пестите. Подбран в правилните размери и подходящите цветови комбинации, килимът въздейства на сетивата така, че помещението, в което е поставен да изглежда по-голямо и доста по-просторно отколкото всъщност е.

Имате ли малък апартамент, килимът трябва да е или достатъчно голям, за да могат всички мебели да “стъпят” върху него или да е с размери, почти колкото на помещението.

Зонирайте, комбинирайте, експериментирайте

Възползвайте се максимално от пространството, с което разполагате, за да превърнете апартамента си в малко, уютно и стилно бижу. Преди да се заемете с покупката на мебели открийте най-добрите места, на които да ги разположите. Отделете зоната за хранене и кухнята от зоната за развлечения и зоната за спане.

Бъдете креативни и мислете нестандартно. Ако кухнята е малка, вместо кухненска маса можете да сложите полуостров, който да използвате както за приготвяне на храна, така и за хранене, а защо не и за събиране с приятели на по чаша питие.

Ако пък апартаментът ви е с високи тавани, можете да вдигнете леглото за спане на високо и под него да си направите домашен офис или развлекателен център.

Имате ниша или чупка в апартамента с нестандартни размери, която не само ви дразни, но е и неизползваема? От нея би излязъл чудесен вграден гардероб или място, на което да поставите бюро, красив скрин за допълнително място за съхранение или елегантен стелаж, на който да наредите семейни снимки или декорация.

grey kitchen.jpg (107 KB)

Декорирайте внимателно и с вкус

За да увеличите усещането за ефирност и хармония, използвайте изкуството във ваша полза. Можете например да закачите по стените една голяма, мащабна картина, пано или гоблен, които да са силен акцент в интериора.

Или да се спрете на комбинация от няколко малки картини, които ще отвлекат вниманието от малката жилищна площ и ще придадат на малкия апартамент изисканост, индивидуалност и стил.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни