Безумни отстъпки 50% на ВСИЧКО + допълнително ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ ДО ЕТАЖ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 23.4.

Бюджетно обзавеждане на апартамент - възможно ли е?

Обзавеждането на апартамента е много вълнуващо, но и доста скъпо.

Бюджетно обзавеждане на апартамент - възможно ли е?

А ако бюджетът, с който разполагате не е особено голям, тогава може да се окаже дълъг и доста труден процес.

И все пак, с малко повече планиране, креативност и упоритост плюс щипка “направи си сам”, дори и с ограничен бюджет можете да обзаведете дома си така, че той да прилича на апартаментите, на които се възхищавате по лъскавите списания за интериор.

6 идеи за обзавеждане на апартамент с ограничен бюджет

Планирайте, анализирайте и пак планирайте

Даваме ви този съвет, тъй като, за да обзаведете дома си с ограничен бюджет се нуждаете от внимателен анализ на ситуацията.

А той на първо място включва внимателно планиране и съставяне на списък с основните неща, от които наистина имате нужда.

Важно е да оцените както наличното пространство и конфигурацията на помещенията, които се нуждаят от обзавеждане, така и индивидуалното им предназначение.

Тоест, ако например имате голяма всекидневна, която ще изпълнява ролята на хол, трапезария и кухня ще са ви необходими един тип мебели, докато ако всяко от помещение ще изпълнява една - единствена функция, тогава ще имате нужда от съвсем друг тип мебели.

Определете бюджета, с който наистина разполагате

Преди да започнете проучването на пазара и да се улисате в мечти с какви мебелите искате да обзаведете апартамента трябва да сте напълно наясно с какви средства реално разполагате за покупка на мебели.

Така много по-лесно ще можете да разпределите средствата, които можете да си позволите и когато влезете в магазина ще ограничите търсенето си до мебели, които отговарят на финансовите ви възможности.

Obrázek2.jpg (80 KB)

Направете внимателно проучване на пазара

Не бързайте с покупките и още повече не бързайте с покупките от първия магазин за продажба на мебели и декорация. Вместо това направете детайлно проучване на пазара.

Вижте какво предлагат като обзавеждане онлайн магазините, тъй като голяма част от тях като Expedo например предлагат мебели и декорация с отлично качество, но на доста прилични цени.

Освен това има голям шанс да попаднете на някоя изгодна промоция, от която да се възползвате.

Не е зле да проучите и магазините за мебели втора употреба, както и сайтовете за покупко-продажба на различни стоки.

За бяла и черна техника можете да направите проучване в кои магазини предлагат нови стоки на по-ниски цени заради лек външен дефект (има доста такива магазини).

Можете също така да посетите няколко традиционни или онлайн магазини, които предлагат техника втора ръка с доста прилично намаление.

Възползвайте се от мултифункционалните мебели

Бюджетните ограничения не бива да ви обезсърчават, напротив. Просто трябва да съсредоточите избора си върху няколко внимателно подбрани елемента от обзавеждането, които могат да изпълняват няколко функции, така че да намалите броя на мебелите, от които имате нужда.

Да го кажем така. Ако ви трябва диван за всекидневната, вместо стандартен диван, можете да вземете модел, който има както функция за сън, така и допълнително място за съхранение.

Вместо класически тв шкаф можете да закупите нисък скрин, който да ви служи едновременно като поставка за телевизора и като място за съхранение.

Трябва ви масичка за кафе? В момента на пазара се предлагат табуретки, които изпълняват и функцията на масички, а някой от тях имат и място за съхранение.

Ако пък ви трябва както масичка за кафе, така и трапезна маса, вместо да купувате два маси, можете да потърсите модел, който се трансформира.

За обзавеждането на спалнята пък можете, вместо да купувате всяка мебел отделно (легло, гардероб, нощни шкафчета и т. н., и т. н.) да потърсите комплекти за спалня и да спестите пари.

Освен това можете да се спрете на легло, което има място за съхранение или което се предлага в комплект с матрак и подматрачна рамка.

За да спестите от обзавеждането в кухнята, можете вместо традиционно кухненско обзавеждане да се спрете на кухня тип “остров” или “полуостров” и да използвате плота на “острова” както за приготвяне на храна, така и като маса за хранене или за пиене на кафе.

Obrázek3.jpg (92 KB)

Използвайте креативността си и си направете мебели сами

Когато става въпрос за спестяване на разходи за обзавеждането и интериорния дизайн, напълно в реда на нещата е да се запитате дали не можете да направите нещо сами.

Всъщност, ако умеете да работите с базови инструменти можете наистина да си направите сами немалко неща, които са ви необходими за обзавеждането на дома.

Разбира се, едва ли ще можете да си направите секция или библиотека със сложен дизайн, но от няколко обикновени щайги например стават чудесни отворени рафтове, а от дървени палети - страхотни масички, основи за легла, дивани и дори пейки за сядане.

Ако пък в спалнята мястото ви е малко или нямате бюджет за гардероб, можете бързо, евтино и лесно да си направите отворен гардероб (в интернет има достатъчно клипчета).

От старо бюро можете да си направите страхотен винтидж тв шкаф, а ако в мазето или на тавана пазите стария сандък от чеиза на баба си можете да си измайсторите уникален шкаф, който да използвате и като допълнително място за сядане.

Инвестирайте умно и не прекалявайте

За да обзаведете апартамента си с всичко необходимо при ограничен бюджет трябва да инвестирате умно.

Казано иначе, добре е преди да направите покупката да се запитате от кои мебели можете да спестите и от кои не.

Защото има елементи като качествен диван, матрак за спалня, хладилник, пералня или котлони и фурна, които трябва да са наистина от високо качество, за да ви служат дълги години занапред.

Но можете например да потърсите в онлайн магазините и при разпродажби рафтове, стелажи, маси, столове и още куп други неща, които да закупите на ниска цена и да персонализирате така, че да изглеждат модерни, луксозни и скъпи.

Obrázek4.jpg (42 KB)

Що се отнася до това да не прекаляваме, казваме така, защото в желанието си да свършат отлична работа с първото сиобзавеждане на апартамента, доста хора имат навика да купуват твърде много мебели и декорации.

Съветваме ви да се опитате да се придържате към закупуването само на най-необходимите мебели.

Така че, от една страна, ще спестите от разходите си, а от друга страна, няма да затрупвате дома си с неща и предмети, които просто няма да бъдат толкова ваши нужди.

Освен това тенденциите в интериорния дизайнпрез последните години са в посоката: "по-малко е повече". Това означава, че колкото по-малко мебели имате в дома си, толкова по-просто и по-модерно ще бъде.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни