Безумни отстъпки 50% на ВСИЧКО + допълнително ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ ДО ЕТАЖ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 23.4.

Какъв стил мебели ще намерите в Експедо?

Търсите подходящите мебели за новото си жилище, но всички оригинални идеи и съвети за обзавеждане, които получавате ви объркват все повече и повече. Не се притеснявайте, всички сме били на ваше място и знаем колко труден може да бъде изборът на подходящия стил обзавеждане.

Какъв стил мебели ще намерите в Експедо?

Затова няма да ви даваме съвети. Вместо това ще ви запознаем с различните стилове на обзавеждане, които и от Експедо предлагаме и от които можете да черпите вдъхновение.

Съвременен - “тук и сега”

Съвременният стил може да се опише най-точно като “тук и сега”. Той взима различни елементи от останалите стилове, комбинира ги и добавя щипка елегантност.

Вдъхновен от модернистичното движение в арт изкуството през 20 - те години на миналия век, съвременният стил се определя от чистите и отчетливи линии, простите форми и дизайн, неутралната цветова палитра и малкото декоративни материали.

При производството на мебелите в този стил се използват студени материали като метал, стомана, пластмаса и стъкло, които често се съчетават с топлината на дървото.

От Експедо сме горди, че можем да предложим изключително богата гама от обзавеждане за кухни, спални, всекидневни, детски стаи и антрета в съвременен стил.

Скандинавски - простота на дизайна и финес

Няма конкретен исторически период, към който може да се отнесе възникването на скандинавския стил на обзавеждане, но пък винаги ще познаете мебелите в този стил. Те се характеризират с изключително простите си форми, липсата на декоративни елементи и най-вече във светлите си цветове. 

Винтидж - назад във времето

Всичко, което принадлежи на миналото придобива очарованието, дадено му от времето. Това е философията, на която се основава винтидж стилът. Можем да кажем, че този стил е ярка препратка и смело намигване към обзавеждането от средата до края на миналия век.

Характеризира се с изключително разнообразие от цветове и форми. Така например, мебелите напомнящи на 40 - те и 50 - те години носят отпечатъка на модернизма, на първите масови производства на мебели и на оскъдните години след края на ВСВ.

Това са мебели, чиито отличителни черти са изчистените линии и липсата на украшения и декорации.  За разлика от тях,  винтидж мебелите в стил 60 - те и 70 - те години носят духа на хипи движението и бунтарството на младото поколение. Ще ги познаете по нестандартните форми и ярките цветни акценти.

 

Изтъркан шик и провансалски стил

“Изтъркан” шик е стил, който се характеризира с изключително елегантни мебели, с класически и изискани форми и изобилие от детайли и инкрустации. На фона на целия този блясък мебелите “изтъркан” шик са с изкуствено състарена боя, под която прозира дървесината отдолу.

Ще познаете мебелите в този стил, каквито предлагаме и в Експедо по доминиращия бял свят, елегантните форми и нотката носталгия, която сякаш е вградена в тях.

Това е романтичен, деликатен и вечен стил, който обаче не бива да бъркате с провансалския стил, в който доминират пастелните цветове, а боята не е състарена. Мебелите в провансалски стил се характеризират със сложни линии, богатство на детайлите и невероятна елегантност.

222810.jpg (432 KB)

Индустриален стил - груби материали и изчистени линии

Метал, дърво, желязо, бетон и открити тухли - това са материалите, които характеризират индустриалния стил. Възниква през 50 - те години на миналия век в Ню Йорк, когато в града започват да възстановяват изоставени индустриални сгради.

Обзавеждането в индустриален стил не е много лесна задача, тъй като трябва да вземете под внимание всеки един детайл.

Това означава, че цялото ви жилище трябва да е в този стил - от мебелите и кухненското оборудване с индустриален привкус, до тухлените стени, откритите вентилационни системи, големите прозорци, поддържани от винкелови рамки с лека корозия по тях.

Ако все пак решите, че това е вашият стил е добре да обърнете специално внимание както на комбинацията от мебели, така и на баланса между топли и студени тонове.

Mid - Century Modern

Това е стил, известен с най-емблематичните мебели в съвременния дизайн. Възникнал като архитектурен и интериорен стил през миналия век, Mid - Century Modern показва развитието на средата от 1935 до 1965 година.

Мебелите в този стил се характеризират с минималистични силуети, изискани линии, ръчно изработени или рисувани елементи. В тях присъстват малко декоративни детайли, а материалът, от който най-често се изработват мебели в стил Mid - Century Modern е основно дърво.

Традиционен/класически

Традиционният стил на мебелите следва класическия европейски декор, като го извежда на ново ниво и го превръща в стил, който да намери място в съвременните домове. Основните характеристики на традиционния стил на обзавеждане са мебелите с класически силуети, извити линии, облегалки, подлакътници и извити крака в стил Кралица Ана.

При мебелите в този стил акцентите и декорациите изобилстват и много рядко можете да се натъкнете на мебел в класически стил без декоративни детайли като ръчно резбовани крачета, допълнителни меки възглавнички и много, много “златни” орнаменти.

213462.jpg (958 KB)

Провинциален/ селски

Селският стил е топъл, уютен, очарователен и приветлив. Затова и никак не е чудно, че е сред най-популярните стилове на обзавеждане на съвременните домове. Провинциалният дизайн на мебелите са отличава с простотата си и с използването на естествени материали като лен, коноп, вълна и други.

Крайбрежен или средиземноморски стил

При мебелите в този стил дървото е господар, а студените материали са забранени. Най-общо може да се каже, че това е стилът на лятото, пясъка, морето и синевата на небето.

Дизайнът на мебелите се отличава с простота, елегантност и доза шик и в него са преплетени морски материали, елементи и цветове, характерни за лятото.

Източни стилове: японски

Изтокът винаги е предизвиквал интерес у европейците. Този свят е вълнуващ, деликатен и различен и е напълно разбираемо защо предизвиква толкова голям интерес. Ако и вие сте вдъхновени от източните стилове на обзавеждане, няма да сгрешите, ако почерпите вдъхновение от Япония.

Това означава, че трябва да възприемете минималистичен стил на обзавеждане - ниски легла (каквито и от Експедо предлагаме), плъзгащи врати, бамбукови мебели, ниски холни маси и много свободно пространство.

205629.jpg (192 KB)

Мебели в какви стилове можем да ви предложим в нашия магазин?

Като един от водещите магазини в страната, ние се стараем да предлагаме широка гама от качествени и на достъпни цени мебели от възможно най-много стилове.

V produktovém katalogu Expedo najdete nábytek a zařízení v tradičním, současném a japonském stylu a také položky v pobřežním, skandinávském, vintage, průmyslovém, provinčním a provensálském stylu.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни