ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 02.05

Идеи за обзавеждане на детска стая за момиче

Обзавеждането на детската стая за момиче би трябвало да е вълнуващо и забавно изживяване. На практика обаче голям процент от родителите чистосърдечно признават, че в желанието си да декорират красива, удобна и най-вече функционална детска стая са се сблъскали с не едно и две сериозни предизвикателства.

Идеи за обзавеждане на детска стая за момиче

Ако и вие сте родители на момиче и в момента търсите идеи за декорация и дизайн на детската стая на своята принцеса, имаме няколко подсказки, от които можете да се възползвате.

Идеи за дизайн и проектиране на детска стая за момиче

Започнете с избор на цвят

Мислите, че изборът на цвят за детската стая за момиче е лесен, тъй като може да бъде един - единствен, а именно розов? Ако наистина мислите така, съветваме ви веднага да избиете тази мисъл от главата си.

Да, розовото е класически цвят, който от десетилетия се избира за момичета, но не всички млади дами го харесват. Затова ви съветваме да го вмъкнете като акцент, но да заложите по-модерни и свежи цветове като мента, тюркоаз, сиво, корал или жълто като основни цветове на стаята.

Ментата е хладен, успокояващ и неутрален цвят, който прекрасно се допълва и съчетава както с различни декорации, така и със светли или тъмни мебели.

girls playin with toy.jpg (61 KB)

Тюркоазът пък е цвят, който е доста адаптивен и се комбинира еднакво добре както с ярки, живи цветове като жълто и червено, така и с фини пастелни тонове.

Коралът придава жизненост и радост на всяко помещение и можете да го съчетаете както с яркото оранжево, така и с неутралното сиво или с нежното розово.

Жълтото с всичките си нюанси е цвят, подходящ за детска стая както за момичета, така и за момчета. Този цвят внася светлина, зарежда с енергия и помага на децата да се концентрират над уроците.

Сивото е един от най-актуалните цветове за стая за момиче. Той успокоява, хармонира си прекрасно както с мебелите, така и с декорацията на стаята. Освен това се съчетава невероятно добре с бяло, синьо, розово.

childroom for teenager.jpg (52 KB)

Изберете мебели според възрастта на госпожицата

Когато обзавеждате детска стая за момиче е важно да се съобразите с възрастта на младата дама. Казваме това, тъй като потребностите на едно бебе или дете на 2 - 3 годинки се различават от тези на децата в училищна възраст или тийнейджърите.

Например, ако търсите обзавеждане за детска стаята на малко дете, е добре да се фокусирате най-вече върху удобното легло и просторното място за игри.

Но ако обзавеждате стая на ученичка, тогава трябва освен кът за спане и игра да помислите и за кът за учене с повече рафтове за учебници и книги.

Тийнейджърката пък има нужда от мебели, които да отговарят на нейната индивидуалност и ви съветваме да я оставите тя да си ги избере. Не че нещо, но е по-добре да не заставане на пътя на младата дама и идеите ѝ за дизайна на собствената ѝ стая.

laing girsl.jpg (47 KB)

Инвестирайте в многофункционални мебели с място за съхранение

И момчетата имат нужда от доста място за съхранение, но то е в пъти по-малко, отколкото се нуждаят момиченцата. Затова няма да сгрешите, ако инвестирате в мебели за детска стая, които са многофункционални.

В момента много актуални са леглата с издърпващи се чекмеджета, мултифункционалните мебели, които съчетават гардероб с рафтове за книги, както и комплектите детски стаи.

Заложете на изисканата и стилна декорация

За разлика от момчетата, момичетата обичат стаите им да приличат на тези, които разглеждат в Инстаграм или в лъскавите списания.

Затова бъдете в крак с модните тенденции в дизайна на детската стая за момиче. Постелете пода с дебел и мек килим, покрийте леглото с мекичко и в свежи цветове покривало, разпръснете възглавнички, а на прозорците поставете ярки и забавни пердета.

Облепете едната стена с тапет или стикер за стена, на другата стена  поставете колаж с любими семейни снимки или постери на любимите филмови или анимационни герои на малката.

139060.jpg (141 KB)

Ако в детската стая имате повече място, няма да сгрешите, ако поставите удобен люлеещ се стол или мек пуф, за да може малката госпожица да се разполага удобно, докато си играе.

Добра идея е в къта за игра да опънете детска палатка, в която малката принцеса може да почива или да се забавлява с приятелчета.

Завършете декорацията като поставите няколко плетени кошници за играчки, стилен полилей на тавана и поне една нощна лампа, която нощно време да хвърля мека светлина, за да може дъщеричката ви да заспи бързо и необезпокоявана от нищо.

small boy watch TV.jpg (51 KB)

Съобразете стила на детската стая със стила на останалите стаи в жилището си

Това е нещо, което много родители пропускат. А не бива. Затова и нашият съвет е, без значение на какви цветове и теми за стаята на детето сте се спрели, мебелите, с които обзавеждате стаята да отговарят на цялостния интериорен дизайн на дома.

Например, ако сте заложили на скандинавския интериор, мебелите в стаята на момичето също трябва да са в този стил. Ако стилът на останалите помещения е винтидж, тогава и мебелите, които присъстват в детската стая трябва да са в този стил. И така нататък, и така нататък, схванахте какво искаме да кажем.

Съветваме ви това, тъй като детската стая е в различен стил, това ще създаде дисхармония в цялостния интериор на жилището ви и със сигурност ще започнете да се дразните от това. Споделяме от личен опит.

children are reading.jpg (47 KB)

4 допълнителни съвета, които ще са ви от полза

По-малкото винаги е повече

Няма да сгрешите, ако при обзавеждането на детската стая за момиче заложите на минимум мебели и по-простичка декорация. Опитайте се да не претрупвате стаята с мебели.

Така от една страна ще направите детето щастливо, тъй като ще има повече място за игра, а от друга страна, когато порасне ще ви е по-лесно да актуализирате стаята му, като добавите други мебели.

Възползвайте се максималното от пространството, с което разполагате

Без значение дали обзавеждате стая с малки размери или просторна стая, използвате максимално добре свободното пространство.

В този ред на мисли, добър избор за детски стаи за момичета са двойните легла или комплектите, при които леглото е повдигнато, а под него е разположен къта за учене. Този тип легла не отнемат от подовото пространство и в детската стая остава достатъчно място за просторен кът за игри и забавления.

girl with doll.jpg (49 KB)

Вслушвайте се в желанието на децата

Добре е преди да започнете да събирате идеи за интериора на детската стая първо да попитате момиченцето си как си я представя.

Така ще добиете по-ясна представа дали мечтае за стая на принцеса с легло с балдахин, винтидж тоалетка с огледало и декорация от блестящи звезди и козирози или предпочита нещо по-семпло и унисекс. А може би си мечтае за стая с легло във формата на мида, кола или космическа ракета?

Опитайте се да разберете и в какви цветове вижда стаята си мъничето и какво най-много му се иска да има в нея.

Вслушвайте се, но не изпълнявайте дословно

Вслушвайте се, но не бързайте да изпълнявате желанията на младата дама дословно. Защото децата променят желанията си на всеки няколко месеца и ако решите цялата стая в розово или лилаво в стил “принцеса”, напълно е възможно само след месец малката да ви каже, че вече не ѝ харесва.

Затова седнете, изслушайте малката сладурана как си представя стаята си, но след това се спрете на нещо по-неутрално. А за да е щастлива госпожицата, просто добавете няколко елемента в декорацията на стаята от желаната тематика или любимите (към момента) цветове.

children room.jpg (61 KB)

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни