Безумни отстъпки 50% на ВСИЧКО + допълнително ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ ДО ЕТАЖ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 23.4.

Как да се грижим за хотелските легла и матраци

Качественият и пълноценен сън на вашите гости, зависи от избора на легло и най-вече от подходящия матрак и рамка за легло. Предлагаме ви няколко съвета как да се грижите за хотелските легла и матраци, така че да запазят качествата си за дълго време. Подарете на своите клиенти спокоен и необезпокояван сън. Нека се чувстват с вас, като у дома си.

Как да се грижим за хотелските легла и матраци

Грижа за леглото и спалното бельо

1.      Отстранете праха и мръсотията

Редовната поддръжка, премахването на праха, мръсотията и петната от хотелските легла, ще гарантира по-дълъг живот, красив и дълготраен външен вид. Отстранете праха с прахосмукачка с ниска или средна мощност, като използвате мека четка, никога не прилагайте натиск, за да избегнете надраскване на повърхността. При леглата от масивно дърво е достатъчно да избършете праха с мека, суха кърпа или леко навлажнена кърпа.

Петната и замърсяванията отстранете веднага след появата им. Първо използвайте суха, мека кърпа, за да попиете цялата влага, след което внимателно отстранете засъхналата мръсотия с тъп предмет. За легла, покрити с изкуствена или естествена кожа, можете да използвате и леко навлажнена кърпа. За тапицирани легла винаги почиствайте по посока на нишката.

Винаги използвайте продукти, предназначени само за грижа на дадения тип тапицерия.

2.      Спално бельо

Как правилно да се грижим за спалното бельо в хотела, така че да запази дълготрайния си красив вид и форма, за да бъде все така ароматно и приятно на допир, е написана цяла статия в нашия блог „Правилна грижа за спалното бельо в хотелите“

bed linen.png (1022 KB)

Грижа за матрака

1.      Обърнете матраците

При сън човешкото тяло натоварва матрака неравномерно. На места матракът провисва по-бързо, затова е важно да го въртите във всички посоки – от дясно на ляво и от краката към главата и обратно. Обръщайте матрака веднъж на две седмици. Преди да се обърне, оставете матрака добре да се проветри и изсуши, тъй като по време на сън човек отделя голямо количество пот.

2.      Почиствайте с прахосмукачка

Важно е да отстраните праха от матрака, така че почиствайте с прахосмукачка, както матрака, така и леглото всеки път, когато сменяте спалното бельо. Ако матракът е замърсен, следвайте инструкциите на производителя. Матраците обикновено имат същите етикети като дрехите, така че никога не ги премахвайте. По принцип матраците са по-подходящи за химическо чистене.

В хотели, пансиони и други обекти за настаняване също е препоръчително да използвате специални прахосмукачки на суха основа, които освобождават матрака от всички нежелани замърсявания. Ще раздуете красиво матрака и ще го изравните. След цялостно и професионално почистване, дори няколко годишен матрак ще изглежда като нов.

mattress vacuuming.png (1.67 MB)

3.      Проветрете

Матракът и спалното бельо ще се освежат от редовното проветряване и излагане на чист въздух. Преди да смените спалното бельо, матракът трябва да се изсуши добре и да се проветри. Не забравяйте и за долната част, матракът трябва да диша и отдолу. Ако няма достатъчно свободно място под леглото, повдигнете леко матрака и го преместете, за да може въздухът да циркулира свободно и под матрака. Ако е възможно, издърпайте долните чекмеджета, за да влезе въздух под матрака.

4.      Изберете подходяща рамка

Висококачествената и достатъчно гъвкава рамка ще удължи живота на матрака и ще запази свойствата му за дълго време. Еластичността на рамката влияе върху разпределението и натоварването върху матрака. Дишането на рамката оказва значително влияние върху вентилацията на матрака и изпарението на влагата. Плътният ламел не позволява проветряването на матрака отдолу.

5.      Протектор за матрак

В хотелите, къщите за гости и пансионите не трябва да липсват протектори за матраци. Протекторите за матрак предпазват матрака от пот, прах, петна, течности, бактерии и микроорганизми, като същевременно не влияят на комфорта и дишането на леглото. Препоръчват се и на страдащите от алергии, тъй като намаляват риска от прахови акари. Протекторът може да изглади дребни неравности по матрака и да увеличи комфорта на вашите гости.

 

Има два вида протектори:

  • калъф за матрак – поставя се върху матрака, за по-лесно боравене е препоръчително да изберете такъв, който има ципове поне на две места.
  • протектор за матрак – поставя се върху матрака и се фиксира в ъглите с гумени ленти.

Протекторите за матраци перете редовно, поне на 60 °C, за да се оттървете от всички алергени.

mattress protector.png (1.15 MB)6.      Топер

Матрака може да защитите и с качествен топер. Топерът е горен матрак с височина около 5 сантиметра, който поставяте и закрепвате с ластици за основния матрак.

Топерът има няколко функции:

  • предпазва матрака от замърсяване и механични повреди
  • увеличава комфорта и качеството на дадения матрак (подобрява свойствата на съществуващия матрак)
  • удължава живота на матрака
  • увеличава височината на леглото

topper.png (1.03 MB)

 

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни